Με έξτρα ντόπα στην τελική ευθεία

Η ήττα από τον Απόλλωνα το βράδυ της Δευτέρας έφερε κατήφεια αλλά την Πέμπτη ήρθε μια χαρούμενη στιγμή για την Ομόνοια. Η ανάδειξή της ως κορυφαίας ομάδας για το 2020 από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου έφερε χαμόγελα και ουσιαστικά ανταμείφθηκαν οι κόποι όσων βρίσκονται κοντά στην ομάδα κατά το εν λόγω ημερολογιακό έτος.

Αποτελεί λοιπόν αυτή η βράβευση μια έξτρα ντόπα για την τελική ευθεία που προδιαγράφεται αρκετά ψυχοφθόρα και όλοι ελπίζουν να γίνει στο τέλος έκρηξη χαράς με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν ήταν μόνο όμως αυτή η διάκριση. Κορυφαίος ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε ο Φαμπιάνο και μαζί με τον Βραζιλιάνο πορτιέρο βρέθηκαν στην κορυφαία ενδεκάδα άλλοι πέντε παίκτες.

Ο λόγος για τους Μίχαελ Λούφτνερ, Γιαν Λέτσιακς, Άνταμ Λανγκ, Γιόρντι Γκόμεθ και Ερίκ Μποτεάκ. Γενικά είχε… μπόλικο πράσινο χρώμα η γιορτή των κορυφαίων της Ένωσης Αθλητικογράφων. Και στην Ομόνοια ελπίζουν πως και το 2021 θα είναι και πάλι γεμάτο επιτυχίες.

Χωρίς περιθώρια

Οι πράσινοι ξέρουν πως πλέον δεν έχουν την πολυτέλεια να χάνουν βαθμούς και ειδικά σε παιχνίδια όπως το αυριανό με τον Ολυμπιακό μέσα στην έδρα τους. Μπορεί ο αντίπαλος να έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία έως τώρα, εντούτοις για μια ομάδα που θέλει τον τίτλο, η νίκη επί μιας αδιάφορης ομάδας είναι επιτακτική. Είναι αναγκαίο να κερδίσει για να κρατήσει το πλεονέκτημά της και να διαχειρίζεται την κατάσταση. Η τεχνική ηγεσία ετοιμάζει διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα. Τον τιμωρημένο Χούμποτσαν θα αντικαταστήσει ο Λανγκ ενώ υπάρχουν σκέψεις για ακόμα δύο αλλαγές. Ο Παπουλής και ο Τσέποβιτς χτυπούν την πόρτα της ενδεκάδας αντί των Τιάγκο και Ασάντε.