Μαζικές παραιτήσεις και καταγγελία στην Αστυνομία μετά από… «Big Brother» σε συνεδρία ομοσπονδίας

Σοβαρές καταγγελίες από τον τέως, πλέον, γενικό γραμματέα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Σταύρο Γεωργίου, ο οποίος με επιστολή του σε ΚΟΑ και ΚΟΕ, η οποία κοινοποιείται στο ΥΠΠΑΝ, την κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και τα ΜΜΕ, καταγγέλλει ηχογράφηση και αναμετάδοση -τηλεφωνικώς- συνεδρίας του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠΟ (εν αγνοία των μελών).

Τα όσα λέχθηκαν στη συνεδρία διαδόθηκαν μεταξύ παραγόντων σωματείων και προπονητών, ενώ το γεγονός είχε αποτέλεσμα την παραίτηση του προέδρου, Γιώργου Γεωργίου και ακόμη έξι μελών του δ.σ. συμπεριλαμβανομένου του Σταύρου Γεωργίου.

Αναλυτικά η επιστολή του:

«Επικοινωνώ μαζί σας για να σας ενημερώσω ότι μετά την παραίτηση του κ. Γιώργου Γεωργίου από τη προεδρία της ΚΟΠΟ, με κύριο λόγο τη μη εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και των Επιτροπών της, έχω υποβάλει και εγώ, μαζί με άλλα πέντε μέλη του Δ.Σ. τη παραίτηση μου από το Δ.Σ. και την θέση του Γ. Γραμματέα της Ομοσπονδίας.

Χθες βράδυ έχω προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία Λευκωσίας σχετικά με τις διαρροές που υπήρξαν από το Δ.Σ., την αναμετάδοση της συνεδρίας του Δ.Σ. πιθανόν από μέλος του Δ.Σ. τηλεφωνικώς, και την ηχογράφηση των συνεδριάσεων του Δ.Σ. εν τη αγνοία των μελών του Δ.Σ. τη διάδοση τους μεταξύ διαφόρων παραγόντων σωματείων, προπονητών και κομισάριων.

Παράκληση μου είναι όπως και εσείς ζητήσετε από τις Αστυνομικές Αρχές όπως η καταγγελίας μου διερευνηθεί το συντομότερο δυνατό και εις βάθος ώστε να διαφανεί ποιοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση και ποια τα συμφέροντα τους που μοναδικό σκοπό είχε να πλήξει τον αθλητισμό του τόπου μας.

Δυστυχώς η ποδηλασία είναι φτωχότερη μετά την παραίτηση του κ. Γιώργου Γεωργίου, ενός ανθρώπου που έκανε τόσα πολλά για το άθλημα μας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να έχει βαρίδια από κανένα σωματείο αλλά και από κανένα εμπλεκόμενο στον χώρο της ποδηλασίας. Ο κ. Γεωργίου έβαζε πάντοτε πάνω από όλα το καλό της Ποδηλασίας και πολεμούσε τα διάφορα συμφέροντα που υπάρχουν στον χώρο κάτι που σε κάποιους όπως ήταν φυσικό δεν άρεσε.

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Η ποδηλασία είχε βρει τον πατέρα της, μετά από πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς τον έχασε. Πιστεύω όμως με την δική σας έμπρακτη στήριξη και μέσα σε ένα υγειές περιβάλλον θα μπορούσε να μεταπειστεί και να επιστρέψει με τα κατάλληλα άτομα δίπλα του για να συνεχίσει το έργο που άφησε στην μέση.

Η ευθύνη θα βαραίνει και εσάς ως Ανωτάτη Αθλητική Αρχή.

Με εκτίμηση
Σταύρος Γεωργίου
Τέως Γ. Γραμματέας ΚΟΠΟ»