Μαζικές απολύσεις στη McLaren λόγω κορωνοϊού

Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στον παγκόσμιο αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένου και του μηχανοκίνητου. Η ΜcLaren έχει χτυπηθεί από την πανδημία με τις πωλήσεις αυτοκινήτων της να μειώνονται δραματικά και τη σεζόν στη Formula 1 να μην ξεκινάει.

Η εταιρεία του Woking ανακοίνωσε ότι στο επόμενο διάστημα θα οριστικοποιήσει τα βήματα που θα ακολουθηθούν για την αναδιάρθρωση της. Πάντως αναμένεται να υπάρξουν 1.200 απολύσεις προσωπικού σε όλους τους τομείς ενασχόλησης της McLaren.

Σύμφωνα με το autosport.com, 70 θέσεις εργασίας θα χαθούν από την ομάδα της Formula 1. Κάτι τέτοιο, μπορεί να συνδεθεί με την πρόθεση για ύπαρξη ανώτατου ορίου κόστους από την επόμενη σεζόν στο άθλημα.

“Λυπούμαστε βαθιά για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η αναδιάρθρωση και ειδικά σε εκείνους των οποίων οι θέσεις εργασίας ενδέχεται να επηρεαστούν. Είναι μια ενέργεια που έχουμε εργαστεί σκληρά για να αποφύγουμε, έχοντας ήδη λάβει δραματικά μέτρα εξοικονόμησης κόστους σε όλους τους τομείς της επιχείρησης” ανέφερε ο εκτελεστικός πρόεδρος της McLaren, Paul Walsh.

Πηγή: sport24.gr