Μαρία Πολύζου: «Έκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ ήμουν παιδί»

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις αναφορικά με τα παιδικά χρόνια της Mαρίας Πολύζου συνεχίζονται, με την κορυφαία μαραθωνοδρόμο, να αποκαλύπτει ότι είχε αποπειραθεί δύο φορές να αυτοκτονήσει, ως συνέπεια της σεξουαλικής κακοποίησης που βίωνε από τον ίδιο της τον πατέρα.

Η Μαρία Πολύζου αποκάλυψε προ ημερών ότι σε ηλικία 11 ετών την βίαζε ο πατέρας της. Ειδικότερα σε απόσπασμα της αυτοβιογραφίας της, που κυκλοφόρησε πρόσφατα ομολογεί ότι έκανε δύο απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ ήταν παιδί ακόμα.

«Ο πατέρας μου ήταν άγριος στην όψη και στους τρόπους. Είχε μαύρα μούσια που τον έκαναν ακόμα πιο τρομακτικό. Έπινε και όταν μεθούσε γινόταν βίαιος. Μας χτυπούσε και τον τρέμαμε όλοι. Εμένα από την ηλικία των 11 έως 12 ετών με βίαζε. Από τότε που τα έκανε όλα αυτά, έπεσα σε μία κατάμαυρη άβυσσο. Πιστεύω ότι από τότε τρέχω για να ξεφύγω. Πολύ γρήγορα από τότε που ξεκίνησε αυτή η βρωμιά προσπάθησα να φύγω από εκείνο το σπίτι και ας ήμουν τόσο μικρή και δεν είχα πού να πάω. Έκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ ήμουν παιδί ακόμα. Όταν σε κακοποιούν σε τόσο μικρή ηλικία αναστατώνονται τα πάντα μέσα σου. Χωρίς να ξέρεις το γιατί, νιώθεις βρώμικη και ένοχη», αναφέρει στο βιβλίο της η Μαρία Πολύζου και προσθέτει: «Έχασα τον εαυτό μου, ένιωθα ότι το σώμα μου και η ζωή μου δεν είχαν καμία αξία, ότι εγώ η ίδια ήμουν ένα μηδενικό. Αν ο ίδιος μου ο πατέρας φερόταν έτσι, γιατί να υπάρχεις; Ήθελα να με πάρει ο Θεός».

Μιλώντας στο MEGA, η Μαρία Πολύζου δίνει δύναμη σε κακοποιημένα παιδιά, ενώ θυμάται ξεχωριστές στιγμές της ζωής της όπως το 1996: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα όπου ενώ δεν ήθελαν να την στείλουν πήγε με δικά της έξοδα και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε Μαραθώνιο.