Μαραντόνα… Καλός ή κακός;

Αποφάσισα να γράψω κάτι και εγώ, δέκα ημέρες μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Δεν χρειάζεται να λέμε ξανά πόσο σημαντικός υπήρξε για το ποδόσφαιρο. Όταν κάποιος εμπνέει όχι μόνο τη δική του γενιά αλλά και τις επόμενες, προφανώς εμάς δεν μας πέφτει λόγος σε ό,τι έχει να κάνει με τα καθαρά ποδοσφαιρικά του χαρίσματα. Αυτό που θα ήθελα να θίξω είναι πως ο «Ντιεγκίτο» διχάζει την κοινή γνώμη ως προς την προσωπικότητά του.

Κατά την άποψή μου, και αυτό το κομμάτι είναι τόσο ξεκάθαρο όσο και η ποδοσφαιρική του αξία. Στο γήπεδο εξαιρετικός! Πολύ καλός για να είναι αληθινός! Καμία συζήτηση για αυτό. Καμία συζήτηση όμως και για το ότι σίγουρα αποτελεί κακό παράδειγμα, για όλες τις επόμενες γενιές, ο δρόμος που επέλεξε να ακολουθήσει στη ζωή του ο Μαραντόνα εκτός ποδοσφαίρου.

Στη μνήμη μας, λοιπόν, πρέπει να μείνει ως ένας… Αϊνστάιν του ποδοσφαίρου. Για τίποτε άλλο δεν θα πρέπει να τον θυμόμαστε. Ο Θεός ας τον αναπαύσει.

Προηγούμενο άρθροΜουρίνιο: «Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε όταν εμείς δώσαμε 8 ματς σε 18 ημέρες»
Επόμενο άρθροΘα παλέψει ως αουτσάιντερ…
ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣ
Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1978. Δεν ονειρεύτηκε ποτέ πως όταν μεγαλώσει θα γινόταν αστροναύτης, υπερήρωας ή... έστω επαγγελματίας αθλητής. Ονειρεύτηκε όμως ότι θα υπηρετούσε τον αθλητισμό και ότι θα έκανε το χόμπι του επάγγελμα. Σπούδασε με ακαδημαϊκή υποτροφία στο Louisville (Kentucky) των ΗΠΑ και αποφοίτησε με B.Sc. από το School of Communications Studies του Spalding University και minor in Business Studies. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, το 2003, εντάχθηκε σχεδόν άμεσα στην αθλητική ομάδα του «Πολίτη», μέλος της οποίας αποτελεί μέχρι σήμερα. Έχει επίσης εμπειρία στην τηλεόραση με μεταδόσεις αγώνων καλαθόσφαιρας και διεθνούς ποδοσφαίρου, επίσης από το 2003 μέχρι σήμερα (LTV, Cytavision), αλλά και στο ραδιόφωνο του Πολίτη (107,6) με αθλητικές εκπομπές. Δηλώνει αντικειμενικός, όμως αυτό δεν... ισχύει 100% αν μιλάμε για Man Utd, ΟΦΗ και Indiana Pacers! Σας προειδοποιήσαμε!