Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ράνγκνικ φέρνει πιο κοντά τον Χάαλαντ

Ο νέος (υπηρεσιακός) προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ραλφ Ράνγκνικ, ίσως αποδειχθεί ο καθοριστικός παράγοντας που θα δελεάσει τον Έρλιγνκ Χάαλαντ να επιλέξει το «Ολντ Τράφορντ» ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του...

Ο κύβος ερρίφθη για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη υπηρεσιακού προπονητή μέχρι το τέλος της χρονιάς, προσπαθώντας να «αγοράσει» χρόνο για την αναζήτηση του επόμενου μόνιμου τεχνικού της. Η επιλογή του Ραλφ Ράνγκνικ προκάλεσε εντύπωση, αφού ο 63χρονος Γερμανός δεν είχε μέχρι σήμερα καμία προπονητική εμπειρία έξω από τα σύνορα της πατρίδας του.

Αρκεί βέβαια μια ματιά στην γνώμη των κορυφαίων Γερμανών που εργάζονται στην Premier League, ώστε να διαλυθεί κάθε αμφιβολία για την αξία του Ράνγκνικ ακόμα και για όσους δεν γνώριζαν μέχρι σήμερα το έργο του.

Ο Γιούργκεν Κλοπ εξέφρασε μεταξύ σοβαρού και αστείου την δυσφορία του για το γεγονός ότι ένας τόσο καλός προπονητής αναλαμβάνει την «αιώνια» αντίπαλο της Λίβερπουλ, ενώ ο Τόμας Τούχελ μίλησε για την συμβολή που είχε η καριέρα του Ράνγκνικ στο να γίνει ο ίδιος προπονητής.

Μία από τις ομάδες που ο Ράνγκνικ «έχτισε από το μηδέν», σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Κλοπ, ήταν η Σάλτσμπουργκ. Δικές του ανακαλύψεις αποτελούν ποδοσφαιριστές όπως ο Μανέ, o Κεϊτά και ο Ουπαμεκανό, οι οποίοι φόρεσαν την φανέλα των Αυστριακών στα πρώτα βήματα της καριέρας τους.