Μαλέκκος για Μαραντόνα: «Συλλυπητήρια στην μπάλα που κλωτσάμε»

Για τον χαμό του Ντιέγκο Μαραντόνα μίλησε στον Super Sport (104.0) ο Κώστας Μαλέκος, ο οποίος υπογράμμισε ότι το ποδόσφαιρο θρηνεί παγκοσμίως.

Την ίδια στιγμή ο παλαίμαχος άσος έσταξε μέλι για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και είπε πως ποτέ και κανένας δεν θα γίνει Μαραντόνα χαρακτηρίζοντας τον ως Θεό του ποδοσφαίρου.

Η αρχική τοποθέτηση:

«Συλλυπητήρια στο ποδόσφαιρο και στην μπάλα που κλωτσάμε. Παγκοσμίως θρηνούμε γιατί με αυτόν μεγαλώσαμε. Πηγαίναμε στην προπόνηση και διερωτώμασταν πως τα έκανε όλα αυτά που βλέπαμε στην τηλεόραση».

Τι κρατάς από την καριέρα του;

«Όλοι βλέπουμε τα καλά με βίντεο και φωτογραφίες. Από τα κακά του, σίγουρα ήταν η εμπλοκή του με τα ναρκωτικά. Την δεκαετία του 1990 που δεν ξέραμε τι είναι τα ναρκωτικά, τα μάθαμε από αυτόν. Το βλέπω σαν προτέρημα από αυτόν. Προσπάθησε να στείλει ένα μήνυμα για αυτή τη μάστιγα. Ήταν ο Θεός της μπάλας, καταρρακώθηκε και έχασε τη ζωή του στα 60 του χρόνια».

Για την ποδοσφαιρική του ευφυΐα:

«Είναι το ταλέντο που φέρνεις μαζί σου. Το δουλεύεις και παίζεις μαζί του. Έβλεπα το γκολ που πέτυχε με το χέρι, όμως το κορμί του ήταν πιο πάνω και από τα χέρια του τερματοφύλακα. Πήγε στη Νάπολι και μεγαλούργησε. Τόλμησε να φύγει από την Μπαρτσελόνα για να πάει στη Νάπολι και έκανε ότι έκανε. Αυτό ήταν το μεγάλο το επίτευγμα».

Για τις κινήσεις που έκανε και αν τον επηρέασαν:

«Κανένας δεν θα τον φτάσει. Κανένας δεν θα γίνει Μαραντόνα. Η ντρίμπλα σου βγαίνει στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Πήγαινε στον αντίπαλο και ήξερε πως να κάνει την ντρίμπλα».

Είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών;

«Αυτά είναι για τον κόσμο, το πλήθος που συγκρίνουν. Δεν υπάρχει θέμα να συγκρίνω ποιος είναι ο καλύτερος και ποιος όχι. Τα έβαζε με όλους και όπου έβλεπε αδικία. Διερωτηθήκατε γιατί σταμάτησε να μιλά ο Τιμούρ στους δημοσιογράφους. Μιλά για τα κακά του ποδοσφαίρου και τιμωρείται. Για αυτό σταμάτησε και αυτός να μιλά. Στο ποδόσφαιρο θέλουν πολλά βελτίωση. Κανείς δεν σκέφτεται τους επαγγελματίες. Τα σωματεία θέλουν βοήθεια. Τι θέλουν; Να κάνουν ακόμα 15 μεταγραφές; Είναι και το θέμα των ομάδων. Το φετινό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα ever. Να βγει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας και να πει ότι θα παραμείνουμε με 14 ομάδες και να κάνουμε και τη Β΄ Κατηγορία επαγγελματική».