Λύση για μονο-ιδιοκτησιακό καθεστώς στον ΑΠΟΕΛ, τύπου Ομόνοιας και Ανόρθωσης

«Εμένα το ΑΠΟΕΛ… μεγάλωσα και θα είμαι πάντα στο ΑΠΟΕΛ είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι»

Για την οικονομική κατάσταση της ομάδας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, στη συνέντευξή του στη Cablenet. Ο διοικητικός ηγέτης των γαλαζοκιτρινων δεν απέκλεισε ακόμη και τη λύση για μονοιδιοκτησιακό καθεστώς, δηλαδή ένας μέτοχος να βάλει αρκετά λεφτά, δίνοντας το παράδειγμα άλλων τριών κυπριακών ομάδων, Ομόνοιας, Ανόρθωσης και ΑΕΚ.

 «Πάω λίγα χρόνια πίσω. Αν θυμάστε το 2013 πριν να αναλάβω αλλά και από το 2008-09 όταν άρχισε το ΑΠΟΕΛ να μπαίνει ομίλους, το μπάτζετ άρχισε να ανεβαίνει σε ποσά εκτός κυπριακής πραγματικότητας. Επειδή ζούσα από μικρός το ΑΠΟΕΛ θυμάμαι ότι κάθε επιτυχία στην Ευρώπη ήταν από τότε η σωτηρία του οικονομικού. Πάντα το ΑΠΟΕΛ εξαρτάτο από την ευρωπαϊκή πορεία τα οικονομικά του. Το 2013 πριν αναλάβω θυμόμαστε το μπαλάκι, κληρωθήκαμε να αγωνιστούμε στους ομίλους.

 Τον Δεκέμβριο και θέλω να τονίσω, δεν αφήνω καμία μομφή εναντίον του προηγούμενου συμβουλίου και του κ. Ερωτοκρίτου προς Θεού, δεν αναφέρω κάτι για να αφήσω αιχμές. Απλώς στη σημερινή κατάσταση που είμαι σήμερα ήταν τότε το 2013 και μπήκαμε στους ομίλους κι ανέλαβα στο τελευταίο παιχνίδι με την Άιντραχτ. Ανέλαβα 5,5 εκατομμύρια φόρους, χρέος, και περίπου 2,5 εκατομμύρια ελλειμματικό προϋπολογισμό. Καλύψαμε με τις ενέργειες του δ.σ. εκείνα τα 2,5.

Από εκεί και πέρα προχωρήσαμε με αρκετά ψηλούς προϋπολογισμούς και τους καλύπταμε με επιτυχίες στην Ευρώπη. Ναι η εξάρτηση παρέμεινε και παραμένει. Είπα ότι το ΑΠΟΕΛ μπορεί να αντέξει έναν αποκλεισμό. Τον περάσαμε με τη Σούντουβα. Διαχειριστήκαμε και μέχρι σήμερα είμαστε μια εταιρεία που δεν μπορώ να πω πως δεν εκπέμπει υγεία όπως κατηγορείται. Δεν χρωστάμε σε κανέναν παίκτη ή υπάλληλο.

Το προπονητικό μας κέντρο είναι στολίδι. Έχουμε αυτή τη συμφωνία με το κράτος, τα 5,5 εκατ. του 2013 σήμερα είναι 8, γιατί αναβλήθηκε για όλα τα σωματεία μια πληρωμή των τελευταίων 18 μηνών λόγω συνθηκών. Συναντιόμαστε με το υπουργείο. Πήγε πάνω και λόγω καθυστερήσεων με covid κι επειδή για όλα τα σωματεία υπάρχει θέμα να γίνει εξαίρεση κι αναβολή των δόσεων.

 Υπάρχει σε εξέλιξη, αναμένουμε από τον υπουργό για διευθέτηση, αναθεώρηση του πλάνου για όλα τα σωματεία. Ξέρετε όλοι ότι χάσαμε μεγάλα εισοδήματα, κι από την περσινή ευρωπαϊκή πορεία που αποκόπηκε κονδύλι, κι από τηλεοπτικά δικαιώματα, σπόνσορες, εισιτήρια διαρκείας, είμαστε 1,5 εκατομμύριο ευρώ κάτω φέτος στα εισιτήρια. Το έλλειμμα το φετινό είναι αρκετά μεγάλο. Δεν θα πω ποσό.

Αν το 2013 ήταν 2,5, ένα περίπου το διπλάσιο θα είναι φέτος. Κι αυτό ειπώθηκε στη συνέλευση. Όμως, λέω ξανά, είμαστε σε εξελίξεις είτε για αύξηση κεφαλαίου, έχουμε ενδιαφέρον από επενδυτές, είτε από κάποιον οργανισμό για δανειοδότηση, θα έχουμε την ευχέρεια να ανταπεξέλθουμε σε πλάνο αποπληρωμής, δεν μιλώ για τράπεζα να μην παρεξηγούμαι, υπάρχουν εταιρείες δανεισμού, είτε να δοθούν με μετοχές.

Υπάρχει και η άλλη λύση, τη βλέπουμε πολύ συχνά, μονοιδιοκτησιακό καθεστώς, ένας μέτοχος, να βάλει αρκετά λεφτά. Ανόρθωση, Ομόνοια, ΑΕΚ είναι έτσι. Βεβαίως υπάρχει κάτι στον ορίζοντα. Τα επεξεργαζόμαστε. Το θέμα είναι πόσο έτοιμοι είμαστε σαν ΑΠΟΕΛίστες για κάτι τέτοιο.

Ο,τιδήποτε είναι να γίνει σε αυτό το κομμάτι θα πάει σε γενική συνέλευση. Είναι θέμα πλειοψηφίας αλλά θα λάβουμε υπόψη και τον υπόλοιπο κόσμο του ΑΠΟΕΛ, τι αντιδράσεις μπορεί να υπάρξουν. Αν προκύψει κάποιος που μπορεί να ενδιαφέρεται μπορεί εγώ να είμαι στους στενούς του συνεργάτες. Εμένα το ΑΠΟΕΛ… μεγάλωσα και θα είμαι πάντα στο ΑΠΟΕΛ είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Από εκεί και πέρα δεν κλείσαμε ποτέ την πόρτα σε όποιον είναι ικανός ή μπορεί να έχει τις λύσεις».

Διαβάστε επίσης

LIVE ο Πρόδρομος Πετρίδης για όλα όσα αφορούν τον ΑΠΟΕΛ

Ο Πετρίδης επιμένει ότι ο ΑΠΟΕΛ πάει για το 8ο σερί πρωτάθλημα

O Tάμαρι που ήταν αλλού γι’ αλλού και εξήγηση Πετρίδη για το αριστερό μπακ

Δύο διαφορετικοί καταλόγοι για το νέο προπονητή του ΑΠΟΕΛ

Έβγαλε… ασπίδα για τη σχέση με τον «Καραβίδα» ο Πετρίδης