Λυσάνδρου: «Αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε στο CAS»

Ο Λύσανδρος Λυσάνδρου έκανε δηλώσεις για το μέλλον του Άρη Λεμεσού, που έχασε μία ευκαιρία να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία, λόγω της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος.

Ο ισχυρός άνδρας της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» μίλησε στον Super Sport FM 104.0, λέγοντας πολλά και σημαντικά μέχρι και τη μεγάλη οικονομική ζημιά.

Αναλυτικά:
«Έχουμε ήδη προχωρήσει ειδικά με την νομική πτυχή και σε είμαστε επικοινωνία για καποια θέματα που αφορούν την διακοπή κι εάν και εφόσον χρειαστεί θα προχωρήσουμε στο CAS (Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο). Πιστεύω ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή με την ΚΟΠ, οι πληροφορίες καταδεικνύουν ότι κάποια πράγματα που έχουν συμβεί πιστεύω ότι ήταν εν’ άγνοια της Ομοσπονδίας και κάποιες αποφάσεις δεν έπρεπε να ληφθούν.

Είμαστε το μοναδικό σωματείο που έχουμε υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά. Επενδύσαμε και είμαστε πεπεισμένοι ότι αν συνεχίζαμε θα είχαμε ανέβει κατηγορία. Χάσαμε και με τον επεδνυτή περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ γιατί μείναμε στην Β’ κατηγορία, μετά την απόφαση αυτή. Έχουμε ζητήσει να δουν πολύ διαφορετικά την περίπτωση. Είμαστε σε αναμονή δεν είμαστε υπερβολικοί, αυτό που θέλουμε να καταλάβουν είναι ότι κρίνεται το μέλλον του σωματείου.

Είναι δύσκολο να ξεκινήσουμε ξανά από την Β’ κατηγορία χωρίς χορηγούς και βοήθεια από την Ομοσπονδία. Αν κάποιος δει το τι συνέβηκε με την αρχή του δεύτερου γύρου όταν αγωνιζομασταν στην Premier η δική μας η ομάδα είχε όλες τις πιθανότητες με βάση των αποτελεσμάτων, της πορείας και την κατάστασης που ήταν οι ποδοσφαιριστές και αν ακόμα παιζόταν το πρωτάθλημα για μια αγωνιστική τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Θα αναμένουμε από την Ομοσπονδία μέχρι την επόμενη Παρασκευή να έχουμε κάποια απάντηση στα θέματα τα οποία έχουμε θέσει, έχουμε ζητήσει από την Ομοσπονδία να δει και κάποια άλλα θέματα για κάποιες ενέργειες που έχουν γίνει στο ενδιάμεσο και αφορούν την διακοπή του πρωταθλήματος, την μη διαβάθμιση κάποιων ομάδων, τις 14 ομάδες.

Αν όλα έχουν γίνει σύμφωνα με τον νόμο και την τάξη και δεν έχει γίνει τίποτε μεμπτό. Για να αποδειχθεί κάτι αν έχει συμβεί ότιδηποτε εμπίπτει στο θέμα του ποινικού δικαίου χρειάζονται αποδείξεις, θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει γίνει ότιδηποτε αλλά έχω τις δικές μου αμφιβολίες αν έχουν γίνει συναλλαγές κάτω από το τραπέζι οι οποίες δεν ευνοούνται από την UEFA ή από όποιονδήποτε. Νομίζω ότι η Ομοσπονδία θα το κοιτάξει, θέλω να πιστεύω ότι η Ομοσπονδία έχει πλήρη άγνοια. Αν έγινε δεν σημαίνει ότι δεν εμπίπτει στα πλαίσια της παράβασης του ποινικού δικαίου και ότι δεν είναι μεμπτό. Αναφέρομαι και στις ομάδες του β γκρουπ της Α’ κατηγορίας γιατί και εκεί έχει παικτεί ένα παιχνίδι στο ότι παρέμειναν 14 ομάδες και δεν διαβαθμίστηκε καμιά ομάδα και όλα αυτά έχουμε συλλέξει πληροφορίες και αν χρειστεί να πάμε δικαστήριο θα το αξιολογήσουμε…».