Λούφτνερ: «Ήταν περίεργο για μένα…»

Στην κάμερα του γραφείου Τύπου της Ομόνοιας μίλησε ο Μιχαέλ Λούφτνερ μετά το τέλος του ισόπαλου φιλικού με τη Νέα Σαλαμίνα (0-0). O κεντρικός αμυντικός των πρασίνων αναφέρθηκε στην περσινή σεζόν, τους στόχους της Ομόνοιας και τα ευρωπαϊκά ματς που έρχονται.

Την ίδια ώρα αναφέρθηκε στον προ διετίας τραυματισμό που άφησε ήδη πίσω του και δήλωσε έτοιμος να δώσει ακόμη περισσότερο με σκοπό να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει τους στόχους της.

Για την περίοδο προετοιμασίας: «Θεωρώ πως δώσαμε καλά παιχνίδια προετοιμασίας καθώς δεν είχαμε παίξει για 3-4 μήνες. Τώρα αρχίσαμε να συνηθίζουμε τους αγώνες και νομίζω θα συνεχίσουμε».

Για την προετοιμασία που διεξάγεται στην Κύπρο σε ζεστές θερμοκρασίες: «Ναι είναι περίεργο γιατί πέρσι ήμασταν επίσης στην Κύπρο αλλά προερχόμασταν από προετοιμασία στην Πολωνία. Αναγκαστήκαμε λόγω κορωνοϊού να είμαστε μόνο στην Κύπρο. Είναι λίγο περίεργο όμως προπονούμαστε το απόγευμα με φώτα και έτσι θεωρώ πως οι συνθήκες είναι καλές».

Για το ρόστερ των πρασίνων: «Δείχνει καλό. Θεωρώ πως χρειαζόμαστε ακόμη λίγο χρόνο για να συνηθίσουμε τους νέους ποδοσφαιριστές και τους νεαρούς. Πιστεύω πως όταν αρχίσει η σεζόν σε δύο εβδομάδες θα είμαστε σίγουρα έτοιμοι».

Για την Ευρώπη: «Εξαρτάται σε τι φόρμα θα είμαστε. Σίγουρα θα παλέψουμε όλοι οι παίκτες και το τεχνικό τιμ και την επιτυχία, να μπούμε σε κάποιο όμιλο. Εξαρτάται από τον χρόνο. Θα είναι τρεις γύροι με μόνο ένα παιχνίδι άρα εξαρτάται επίσης αν θα παίξεις εκτός ή εντός έδρας. Σίγουρα θα παλέψουμε για τους οπαδούς μας, να τους δώσουμε επιτυχίες στο Γιουρόπα ή στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το αν νιώθει αισιόδοξος: «Ήμουν και πέρσι αισιόδοξος. Η περσινή σεζόν ήταν λίγο περίεργη για εμένα, είχα ένα τραυματισμό που με άφησε εκτός για ένα χρόνο. Πέρσι συνήθισα και αυτό τον χρόνο θέλω να δείξω περισσότερα. Θέλω να παίξω σε αυτά τα προκριματικά γιατί είναι ο λόγος που είμαστε ποδοσφαιριστές, να παλεύουμε στην Ευρώπη».