Λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο…

Ο Ολυμπιακός προχώρησε τελικά στην προσθήκη κεντρικού αμυντικού, εγγράφοντας στο δυναμικό του τον Νεμάνια Μίλετιτς.

Αυτή η κίνηση ακύρωσε και μια αρθρογραφία που είχαμε ετοιμάσει επί του θέματος, όπου, όπως θα διαβάσετε πιο κάτω, μεταξύ άλλων είχαμε αποδώσει τα εύσημα στον Χριστόφορο Τορναρίτη.

Οι εξελίξεις, εν τέλει, μας πρόλαβαν πριν τη δημοσίευση του αρχικού άρθρου, το οποίο παρόλα αυτά δημοσιεύουμε αυτούσιο… Γιατί η ουσία του δεν χάνεται.

Λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο…

Δυστυχώς η κυπριακή ποδοσφαιρική πραγματικότητα μοιάζει με μια παλιομοδίτικη προεκλογική εκστρατεία. Πόσες φορές έχουμε ακούσει “Θα” και πράξεις δεν είδαμε.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, πόσες φορές είπαν οι διοικήσεις ότι οι ακαδημίες τους διαθέτουν πολύ καλό υλικό και θα προσπαθήσουν να το στηρίξουν, προκειμένου να αναδειχθούν κάποιοι εξ αυτών; Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου κάθε χρόνο.

Ακούμε δηλώσεις του τύπου “Πιστεύει πολύ ο προπονητής μας στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή” και μετά από ένα μήνα με λιτές ανακοινώσεις των 15 λέξεων…τον δανείζουν στο πι και φι.

Το πιο σοβαρό από όλα που χρήζει τονισμού είναι οι 15 μεταγραφές και βάλε που κάνουν οι πλείστοι σύλλογοι μας, πράξη που από μόνη της ακυρώνει αυτόματα τη στήριξη του ντόπιου στοιχείου. Το χειρότερο είναι ότι οι διοικήσεις συνήθως απολαμβάνουν λαϊκής στήριξης κάνοντας κάτι τέτοιο.

Ο Μπεργκ σόκαρε με την ενδεκάδα του την 1η αγωνιστική δείχνοντας τον δρόμο. Ο Ουζουνίδης έριξε στη μάχη τον Σατσιά και στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια για να μας γνωστοποιήσουν τις ελλείψεις ενός σχολιαρόπαιδου, την ίδια ώρα που οι περισσότεροι παίκτες του ΑΠΟΕΛ ήταν απογοητευτικοί.

Επειδή αναφέρομαι σε διοικήσεις θέλω να δώσω τα εύσημα μου στον Χριστόφορο Τορναρίτη, για την απάντησή του όταν ρωτήθηκε αν ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί στα μετόπισθεν στο κυριακάτικο παιχνίδι με τη Δόξα. Με σαφή ύφος και αποφασιστηκότητα απάντησε ότι έκλεισε ο προγραμματισμός, στηρίζοντας ανοιχτά τον 18χρονο κεντρικό αμυντικό τον μαυροπρασίνων Στέλιο Αντρέου.

Γιατί να μην το κάνει άλλωστε; Ο Ολυμπιακός από τη θέση 10 και μπροστά διαθέτει και αριθμητικά(8) και ποιοτικά πολύ καλό υλικό. Αν η κλασική ευκαιρία του Γκουστάβο κατέληγε στα δίχτυα και γινόταν το 2-0, ποιος θα ρωτούσε και τι. Το 3-4-3 ήταν ένα σχήμα φιλόδοξο, το οποίο αρχικά βγήκε στον Γιάννη Πετράκη.

Στη συνέχεια η Δόξα όμως προσαρμόστηκε στη συνθήκη, μετατρέποντας τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού επιθετικά σε μειονεκτήματα αμυντικά.

Κλείνοντας θα δώσω και τον έπαινο μου στον Γιάννη Πετράκη που επιμένει σε έναν έφηβο με περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος. Που γεννήθηκε όταν η Βραζιλία κατέκτησε το τελευταίο της Παγκόσμιο Κύπελλο.