Μπεργκ: «Πρέπει να βρούμε την ισορροπία, δύσκολο για πρόκριση αλλά…»

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (29/10) αγώνα με την Αϊντχόφεν στο ΓΣΠ για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League παρέθεσε ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ.

Η αρχική του τοποθέτηση: «Είναι πολύ σημαντικό που ανταγωνιζόμαστε τέτοιους αντίπαλους. Η PSV είναι η πιο δυνατή ομάδα που θα παίξουμε μέχρι στιγμής.

Αν είναι ρεαλιστικός στόχος η Ομόνοια να πάρει το πρωτάθλημα και να προκριθεί στον όμιλο: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Είναι μια καλή εμπειρία οι όμιλοι. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια βελτιωνόμαστε ως ομάδα γιατί παίζουμε με καλύτερες ομάδες. Είναι μια εμπειρία, μας βοηθούν στην ανάπτυξη της ομάδας όμως πρέπει να βρούμε την ισορροπία για να είμαστε αναταγωνιστικοί και στην Κύπρο. Το να περάσουμε στους 32 είναι δύσκολο με αυτό τον όμιλο. Είναι ψηλό το επίπεδο. Όμως σε κάθε παιχνίδι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είμαστε ρεαλιστές, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο για πρόκριση. Το ποδόσφαιρο όμως είναι όμορφο άθλημα γιατί όλοι μπορούν να συμβούν. Ανυπομονούμε για τα παιχνίδια. Η PSV είναι πολύ καλή ομάδα με καλά αποτελέσματα κι είναι καλό τεστ για εμάς αυτό το παιχνίδι».

Για την προσπάθεια για βαθμολογικό κέρδος και τι πρέπει να κάνει η Ομόνοια: «Κάθε παιχνίδι ασφαλώς προσπαθούμε για τη νίκη. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να κερδίσεις, όπως βεβαίως και να χάσεις. Θέλουμε να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο για να παίξουμε κόντρα στην PSV και να έχουμε πιθανότητες για νίκη. Ξέρουμε τις δυνατότητές τους, ξέρουμε πώς να παίξουμε για να τους αντιμετωπίσουμε αλλά είναι άλλο να το κάνεις στο γήπεδο. Είμαι ευχαριστημένος με τη νοοτροπία της ομάδας μας και την ανάπτυξη που έχει. Η PSV είναι καλύτερη ομάδα και θα είναι δύσκολο».

Για τις διαφορές της φετινής Ομόνοιας με την περσινή: «Το σημείο εκκίνησης από την περσινή σεζόν και πού είματε τώρα, η πρόοδος συνεχίζεται. Πριν έναν χρόνο ήταν σχεδόν όλα νέα στην ομάδα και αύριο παίζουμε με τον PSV στους ομίλους, είναι κατακόρυφη η πρόοδος όμως θέλουμε να συνεχίσουμε, αν παραμείνεις στάσιμος τότε σίγουρα θα κάνεις βήματα προς τα πίσω, θέλουμε να δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Για τις διαφορές της φετινής ομάδας, υπάρχουν αρκετά παρόμοια στοιχεία και κάποιες διαφοροποιήσεις. Σχεδόν όλοι οι παίκτες παρέμειναν. Περισσότερο εστιάζω στην ανάπτυξη που έχει σημειωθεί σε αυτόν τον έναν χρόνο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος από πέρσι. Η σύντομη απάντηση στο ερώτημα είναι πως είμαστε καλύτεροι σε σχέση με πέρσι».

Για το παιχνίδι με την Ένωση κι αν σκέφτεται να αλλάξει τη φιλοσοφία του: «Με την Ένωση είχαμε αρκετούς επιθετικογενείς παίκτες μέσα στην ομάδα και ελπίζαμε να σκοράρουμε όμως αυτά συμβαίνουν. Όταν παίζεις δύο παιχνίδια σε μια εβδομάδα είναι δύσκολο να παίζουν οι ίδιοι παίκτες. Θα πρέπει να βρίσκουμε τη λύση και δεν είναι η πρώτη φορά που καλούμαστε να το κάνουμε. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής ήταν καλά, μόνο με την Ένωση δεν καταφέραμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Με ΑΕΚ και Πάφο πάλι είχαμε αλλαγές. Το θέμα είναι να βρεις τις ισορροπίες, κάποτε το καταφέρνεις κάποτε όχι. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Δεν περιμένουμε πως θα κερδίζουμε κάθε παιχνίδι όμως σε κάθε παιχνίδι θα δίνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».

Για το αν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα: «Όχι από ότι γνωρίζω δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, όλοι είναι εντάξει. Εύχομαι να μείνει αυτό γιατί θα χρειαστούν όλοι στη συνέχεια».

Για την Αϊντχόφεν και τις πολλές απουσίες της: «Δεν ξέρω πόσο θα επηρεαστεί η PSV από τις απουσίες. Ίσως να δούμε διαφορετική ομάδα. Όμως το ρόστερ που ήρθε στην Κύπρο είναι πάρα πολυ καλό και αύριο στο γήπεδο θα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Αυτό είναι το πλεονέκτημα όταν είσαι μια ομάδα όπως η PSV. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Θα είναι ένα καλό τεστ για εμάς και ανυπομονούμε».

Για την απουσία του κόσμου: «Είναι δύσκολο για τους παίκτες να αγωνίζονται σε άδεια γήπεδα. Θα πρέπει να αποδεχθούμε την κατάσταση και να προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε όσο μπορούμε να το απολαύσουμε με άδειο γήπεδο. Είναι λυπηρό, θα ήταν φανταστικό να υπάρχει ο κόσμος στο γήπεδο. Δεν είναι μόνο η βοήθεια που θα έδινε στην ομάδα, θα ήταν και για τον ίδιο τον κόσμο μια μεγάλη εμπειρία. Είδαμε όλοι τι έγινε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα που βγήκαν όλοι έξω να πανηγυρίσουν. Ο κόσμος βοήθησε πέρσι την ομάδα και φέτος στα παιχνίδια που ήταν στο γήπεδο. Ανυπομονύμε για τη στιγμή που ο κόσμος θα βρεθεί ξανά στο γήπεδο».

ΜΙΧΑΛ ΝΤΟΥΡΙΣ

Η αρχική τοποθέτηση του Ντούρις: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Στόχος είναι να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είναι ευκαιρία για εμάς αύριο να αποκομίσουμε βαθμολογικό όφελος».

Για τα συναισθήματα των παικτών και πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζουν Ευρώπη με κυπριακό πρωτάθλημα: «Έχουμε ποιότητα και μπορούμε να κάνουμε αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι. Οι παίκτες νιώθουν πάρα πολύ καλά πριν από αυτά τα παιχνίδια που μας βοηθούν να βελτιωνόμαστε. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να αγωνίζονται».