Μπεργκ: «Πιο σημαντικό τη Δευτέρα, αλλά θα είμαστε ανταγωνιστικοί – Δεν συνάντησα κάποιον απογοητευμένο»

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (3/12, 22:00) αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο ΓΣΠ για την 5η αγωνιστική του Europa League παρέθεσε ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νορβηγός…

Για την αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ: «Ο προηγούμενος είχε φτιάξει πολύ καλή ομάδα. Η αλλαγή που εντόπισα είναι στο σύστημα της ομάδας. Είναι πολύ καλή ομάδα και έχει πολύ καλές μονάδες. Περιμένουμε δύσκολο παιχνίδι, θα έρθουν ξέροντας πως αν κερδίσουν θα έχουν πολύ καλές πιθανότητες για τον επόμενο γύρο. Ξεκούρασαν παίκτες την Κυριακή και περιμένουμε ότι θα παίξουν με όσους έπαιξαν με την PSV. Εμείς έχουμε προτεραιότητα το πρωτάθλημα, παίζουμε σε τρεις μέρες παιχνίδι, θα κάνουμε κι εμείς αλλαγές αλλά θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα διεκδικήσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το παιχνίδι αυτό είναι μέρος της διαδικασίας ανάτπυξης της ομάδας».

Αν θεωρεί πιο καθοριστικό το παιχνίδι με ΠΑΟΚ ή με ΑΠΟΕΛ (σ.σ. τη Δευτέρα): «Είναι πιο σημαντικό το παιχνίδι της Δευτέρας, αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Στην αρχή της σεζόν κάναμε πολλές αλλαγές. Αλλά το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό και θα κάνουμε αλλαγές αύριο, όμως θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για αγωνιστικά προβλήματα εκτός από Μποτεάκ-Μαυρία: «Δεν νομίζω. Ο Έρικ δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα με τη Γρανάδα. Ο Χάρης τραυματίστηκε στο πρωτάθλημα, είναι διαφορετικός τραυματισμός. Δεν θα μείνουν καιρό εκτός όμως σίγουρα αύριο δεν θα είναι μαζί μας».

Για την κριτική που δέχεται για τις εμφανίσεις της ομάδας: «Δυστυχώς δεν θα υπάρχει κόσμος, Θα ήταν ωραία να ήταν ο κόσμος στο γήπεδο, ειδικά στις δύσκολες στιγμές βοηθούν την ομάδα. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει κριτική όταν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που πρέπει. Η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα, οι οπαδοί της είναι παθιασμένοι, είναι λογικό να υπάρχει κριτική. Είναι καλό που υπάρχουν συναισθήματα. Στη ζωή όταν δεν έχεις συναισθήματα είναι βαρετό, αυτό ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Δεν διαβάζω στα socia lmedia αλλά μιλάω με κόσμο και με όσους μιλάω είναι θετικοί. Υπάρχει στεναχώρια όμως είναι θετικοί με την ομάδα, δεν έχω συναντήσει κάποιον απογοητευμένο. Ίσως να είναι διαφορετικό όταν συναντάς τον άλλο παρά όταν  γράφεις. Το θέμα είναι να το διαχειριστούμε σωστά, δεν είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο όταν κερδίζουμε και ούτε οι χειρότεροι όταν χάνουμε. Φτιάχνουμε μια ισορροπία στα συναισθήματά μας. Διαβεβαιώνω πως όσοι είναι στην Ομόνοια προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την επιτυχία της ομάδας».

Αν θα προτιμούσε νίκη επί του ΠΑΟΚ ή επί του ΑΠΟΕΛ: «Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να επιλέξεις. Σίγουρα το ιδανικό θα ήταν να κερδίσουμε και τα δύο όμως όπως είπα νωρίτερα το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ είναι πιο σημαντικό».