Λίγους μήνες ακόμα ν’ άντεχες κυρ – Στέλιο…

Πόσο άδικη είναι καμιά φορά η ζωή… Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα για τον τεράστιο Στέλιο Σεραφείδη, τον άνθρωπο – σύμβολο της ΑΕΚ Αθηνών, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 86 χρόνων, λίγους μήνες πριν η αγαπημένη του ομάδα μπει στο νέο της γήπεδο, την Αγιά Σοφιά.

Και δεν περνούσε μέρα, όταν ο κυρ Στέλιος ήταν ακόμα καλά στην υγεία του, που να μην επισκεφθεί το εργοτάξιο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένας συγκλονιστικός άνθρωπος, ο οποίος είχε δηλώσει σ’ εκπομπή – αφιέρωμα της Nova πριν από περίπου έναν χρόνο ότι ήθελε, όσο τίποτε άλλο, να προλάβει τον πρώτο επίσημο αγώνα της ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά, να έμπαινε στο νέο γήπεδο μαζί με το εγγόνι του, να βίωνε την ατμόσφαιρα έστω για 20 λεπτά και μετά ας… «έφευγε».

Δυστυχώς, έφυγε λίγους μήνες νωρίτερα. Η ψυχή του, όμως, θα παραμείνει για πάντα στον ουρανό του νέου γηπέδου. Άλλωστε, η μορφή του ήδη έχει τοποθετηθεί σ’ έναν από τους τέσσερις πυλώνες της Αγιά Σοφιάς, μαζί με τους επίσης τεράστιους Μ. Παπαιωάννου, Κ. Νεστορίδη και Θ. Μαύρο.

Τι να πει κανείς γι’ αυτό τον γίγαντα τερματοφύλακα, ο οποίος πραγματοποίησε πέραν των 300 εμφανίσεων κάτω από τα κιτρινόμαυρα γκολπόστ, από τα μέσα της δεκαετίας του ’50 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 70΄, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα και τρία κύπελλα;

Μακάρι όλοι οι φίλαθλοι να είχαν το ήθος και την αγάπη του Στ. Σεραφείδη προς τις ομάδες τους. Σίγουρα το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα. Καλό ταξίδι κυρ – Στέλιο.