Κύπριοι παίκτες έτοιμοι για όλα…

Δεν ξέρω αν είναι ο κορωνοϊός που έχει δημιουργήσει ένα ευνοϊκό υπέρ των Κύπριων παικτών κλίμα ή αν είναι το οικονομικό που ευνόησε τη συμμετοχή περισσότερων Κύπριων στα παιχνίδια. Αυτό που ξέρω είναι ότι μέσα από αυτούς τους αγώνες εμφανίστηκαν παικταράδες, έτοιμοι για όλα, που αν συνεχίσουν να προσπαθούν με τον ίδιο τρόπο, ποιος ξέρει, ίσως να μπορέσουν να βγουν κάποια στιγμή κι εκτός συνόρων.

Ξεκινώντας από το Παραλίμνι, βλέπουμε έναν σπουδαίο επιθετικό που ακούει στο όνομα Δημήτρης Θεοδώρου. Ταχύτητα, τεχνική, εκτελεστικές ικανότητες. Σχεδόν τα έχει όλα ο 23χρονος. Εκεί κοντά, στο Δασάκι, έχουμε τον Μάριο Ηλία. Έναν χρόνο μεγαλύτερος από τον Θεοδώρου (24), είναι κι αυτός σχεδόν ολοκληρωμένος κι έτοιμος να παίξει σε μεγάλη ομάδα.

Τι να πούμε ακόμα για τον 19χρονο Μαρίνο Τζιωνή και τον 18χρονο Λοΐζου της Ομόνοιας; Ταλεντάρες με τα όλα τους, θα κάνουν μεγάλη καριέρα και επειδή είναι πολύ μικροί, αν συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και προσγειωμένα, σε 2-3 χρόνια θα έλθει η εκτόξευση.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Γιάννη Σατσιά του ΑΠΟΕΛ. Ολοκληρωμένος επιθετικός ο Γιάννης Πίττας του Απόλλωνα, ο οποίος αμείφθηκε για τη σκληρή του δουλειά στο Παραλίμνι και στα 24 προς 25 του χρόνια κατάφερε να γίνει βασικός κι αναντικατάστατος στην ομάδα του Απόλλωνα η οποία διεκδικεί τον τίτλο!

Ο ίδιος δεν αποκλείεται να καταφέρει να φθάσει στην κορυφή των σκόρερ. Είναι κι άλλοι πολλοί, ο Δημητρίου, ο Ζαχαρίου, ο Ανδρέου, ο Παπαφώτης. Επιτέλους, μετά από χρόνια Κύπριοι παίκτες έτοιμοι για όλα!