Κβιλιτάια: «Έμεινα έκπληκτος στην Ανόρθωση – Ήθελα να κλείσω σύντομα και υπέγραψα στον ΑΠΟΕΛ»

Συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του παραχώρησε ο Γκιόργκι Κβιλιτάια.

Ο Γεωργιανός επιθετικός του ΑΠΟΕΛ μίλησε κυρίως για την περσινή σεζόν του με την Ανόρθωση και τη συνύπαρξή του με τον Τιμούρ Κετσπάγια, τονίζοντας πως ο συμπατριώτης του προπονητής είναι ιδιαίτερα ξεχωριστός λόγω της εκδηλωτικότητάς του, ενώ σημείωσε πως έμεινε έκπληκτός με τον κόσμο της «Κυρίας».

Αναλυτικά όσα είπε…

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Ήταν πετυχημένη σεζόν για μένα και την ομάδα μου. Ολοκληρώσαμε τη χρονιά με τίτλο και αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Όσο για εμένα, μετά από δύο χρόνια στα οποία δεν αγωνιζόμουν αρκετά, σκόραρα 16 γκολ. Ο στόχος ήταν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, δεν τα καταφέραμε όμως στο τέλος πήραμε το κύπελλο και αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος που κέρδισε η ομάδα μετά από 13 χρόνια».

Για τη συνεργασία του με τον Κετσπάγια: «Το να εργάζεσαι με τον Τιμούρ είναι αρκετά ενδιαφέρον. Είναι πολύ απαιτητικός στις προπονήσεις και στα παιχνίδια, ζητά πάντα το μέγιστο. Κάθε προπονητής είναι ξεχωριστός, όμως η περίπτωση του Κετσπάγια ήταν διαφορετική μιας και είναι πολύ εκδηλωτικός».

Για το πώς είναι ο Κετσπάγια εκτός γηπέδου: «Είναι πολύ καλός άνθρωπος, κάθεται μαζί μας κι αντιλαμβάνεσαι πως μπορεί να τον νιώθεις ως φίλο».

Για τις εντυπώσεις του από την Ανόρθωση: «Είναι μία ιδιαίτερα φιλική ομάδα. Υπάρχει καλό κλίμα κάτι που με βοήθησε να προσαρμοστώ άμεσα».

Για τους οπαδούς της Ανόρθωσης: «Στη Ραπίντ υπήρχαν εξαιρετικοί οπαδοί. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα πήγαινα σε ομάδα που θα είχε κάτι ανάλογο, όμως αυτό που συνάντησα στην Ανόρθωση ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Ήμουν χαρούμενος και συνάμα έκπληκτος. Κατά τη γνώμη μου το κυπριακό πρωτάθλημα αξίζει περισσότερης προσοχής. Ο κόσμος, το επίπεδο τα πάντα είναι πιο ψηλά από ότι πιστεύει ο κόσμος».

Για την υποδοχή που τους επεφύλαξαν στον τελικό κυπέλλου: «Τη μέρα πριν τον τελικό 3-4 χιλιάδες κόσμου ήρθαν στην προπόνηση να μας ενθαρρύνουν, μας πήραν στο ξενοδοχείο και ήταν δίπλα μας συνεχώς. Ήταν έντονες στιγμές και έγινε έξι το πρωί να κοιμηθώ μιας και ήμουν ιδιαίτερα νευρικός. Τη μέρα του τελικού μας πήραν στο γήπεδο και νιώσαμε τη στήριξη τους στο παιχνίδι. Ο κόσμος συνέβαλε στο να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Με τη στήριξη του κόσμου παίξαμε δύο φορές καλύτερα απ’ ότι χωρίς αυτούς».

Για τις προτάσεις που είχε: «Είχα προτάσεις από μικρές ομάδες του Βελγίου και ενδιαφέρον από την Τουρκία. Δεν ήθελα να πάω σε ομάδα που παλεύει για τη διαβάθμιση και από την Τουρκία ήταν κάτι το φιλολογικό. Ήθελα να κλείσει σύντομα το μέλλον μου και έτσι υπέγραψα στον ΑΠΟΕΛ».

Για τη Γάνδη: «Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες και δεν μου αρέσει να κοιτάω πίσω. Νόμιζα πως θα μπορούσα να παίξω. Πέρσι παρέμεινα για να πάρω τις ευκαιρίες μου, όμως μία εβδομάδα πριν κλείσουν οι μετεγγραφές μού είπαν να φύγω. Ήμουν τυχερός που εμφανίστηκε η Ανόρθωση, ακόμη μία φορά ευχαριστώ στον Τιμούρ Κετσπάγια».