«Κριτήριο» για τον Πόποβιτς

Εάν υπάρξουν, θα είναι ελάχιστες οι επιπρόσθετες επιλογές του Τιμούρ Κετσπάγια στο σημερινό (19:00) φιλικό με την ΠΑΕΕΚ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», σε σχέση με αυτό της περασμένης Κυριακής με τη Δόξα. Συνολικά εννέα παίκτες απουσίασαν για διάφορους λόγους από το προηγούμενο παιχνίδι και οι πλείστοι θα μείνουν εκτός κι από το σημερινό τελευταίο φιλικό πριν από την έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων σε οκτώ μέρες (5/8) με τον ηττημένο του ζευγαριού Ραπίντ Βιέννης – Σπάρτα Πράγας. Απόψε (21:30) θα γίνει ο επαναληπτικός του συγκεκριμένου ζευγαριού με την ομάδα από την Αυστρία να έχει ένα μικρό προβάδισμα μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα.

Οι Γκεόργκι Λόρια, Γιώργος Παπαδόπουλος, Σπύρος Ρισβάνης, Παναγιώτης Αρτυματάς, Ανδρέας Αβραάμ, Αζέρ Μπουσουλάτζιτς, Ντένις Πόποβιτς, Νίκα Κατσαράβα και Κάιλ Λάφερτι είναι οι ποδοσφαιριστές που έλειψαν με τη Δόξα, αλλά η προσοχή του Κετσπάγια εστιάζεται κυρίως στον Σλοβένο χαφ. Ο Πόποβιτς προσπάθησε τις τελευταίες μέρες να καλύψει το χαμένο έδαφος και η συμμετοχή του ή όχι στο αποψινό φιλικό θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό το κατά πόσο θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Χωρίς αυτό να είναι απόλυτο, όμως, γίνεται αντιληπτό πως, ειδικά αν σήμερα δεν πάρει καθόλου χρόνο συμμετοχής, θα είναι αρκετά μειωμένες οι πιθανότητες να τον ρίξει στα «βαθιά» από βδομάδας ο προπονητής του.

Η λίστα των αμφιβόλων περιλαμβάνει φυσικά κι άλλους βασικούς ποδοσφαιριστές, όμως γι’ αυτούς το σημερινό φιλικό δεν αποτελεί κριτήριο. Κυρίως επειδή, σε ό,τι αφορά τον Ρισβάνη, το να αγωνιστεί κόντρα στην ΠΑΕΕΚ θεωρείται σχεδόν ανέφικτο και το να παίξει στο πρώτο ευρωπαϊκό αρκετά δύσκολο, ενώ οι Λόρια και Λάφερτι ακόμη δεν επέστρεψαν στις προπονήσεις, κάτι που αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες και αναλόγως της κατάστασης στην οποία θα βρίσκονται, θα κριθεί το αν είναι σε θέση να βοηθήσουν στον πρώτο αγώνα.