Κρίσιμο για την εξάδα!

Ενώ οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι τέτοια περίοδο θα αναφερόμασταν σε κομβικά παιχνίδια του Ολυμπιακού όσον αφορά την προσπάθειά του να αποφύγει τον υποβιβασμό, οι μαυροπράσινοι διέλυσαν κάθε τέτοιο σενάριο.

Ανάγκασαν πλέον τους πάντες να μιλάνε για κομβικούς αγώνες σε ό,τι αφορά την προσπάθειά τους για κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος! Ένας τέτοιος κρίσιμος αγώνας είναι και ο σημερινός απέναντι στην ΑΕΚ στο «Αρένα» (18:30). Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στη βαθμολογία θα επιβεβαιώσει πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό.

Σε περίπτωση μάλιστα που η ομάδα του Κώστα Σεραφείμ κάνει ακόμη μια έκπληξη και φύγει νικήτρια από τη Λάρνακα τότε όχι μόνο θα αυξήσει τη διαφορά από την ΑΕΚ στους έξι βαθμούς και θα παραμείνει τέταρτη στη βαθμολογία αλλά θα ελπίζει και σε βελτίωση της βαθμολογικής της θέσης.

Με λίγα λόγια, θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά το όνειρο της εξάδας με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Παράλληλα, οι μαυροπράσινοι θα εκμεταλλευτούν και το αποτέλεσμα του ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια, όποιο και αν είναι αυτό. Ακόμη όμως και τον βαθμό της ισοπαλίας να αποσπάσει ο Ολυμπιακός μέσα στην έδρα του αντιπάλου θα θεωρηθεί πολύ θετικό αποτέλεσμα αφού θα κρατήσει την αντίπαλη ομάδα στο -3 από αυτόν.

Ο προπονητής των μαυροπράσινων Κώστας Σεραφείμ γνωρίζει από πρώτο χέρι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των κιτρινοπράσινων, όπως ξέρει βεβαίως και το νέο τρόπο παιχνιδιού που εφαρμόζουν στους αγώνες μετά την έλευση του Σωφρόνη Αυγουστή. Οι μαυροπράσινοι ναι μεν θα έχουν πρώτιστο στόχο σήμερα να φυλάξουν τα νώτα τους αλλά και να σκοράρουν ώστε να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια του αντιπάλου. Ο Σεραφείμ ελπίζει ότι οι παίκτες του θα ανταποκριθούν εκ νέου στις απαιτήσεις ενός δύσκολου αγώνα και θα φύγουν νικητές από τη Λάρνακα.