«Κούρτισε» και τη FIFPro κατά της ΚΟΠ ο Νεοφυτίδης!

Προφανώς έπειτα από πρωτοβουλία του Σπύρου Νεοφυτίδη, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού της τομέα, η FIFPro εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αναφέρεται στα θέματα που έθιξε τελευταίως ο ΠΑΣΠ, σχετικά με τις ώρες των αγώνων και τα τεστ κορωνοϊού.

Στην ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ένωσης Παικτών περιλαμβάνονται τοποθετήσεις τόσο του προέδρου του ΠΑΣΠ, όσο κι ενός ποδοσφαιριστή της Β’ Κατηγορίας.

Η ανακοίνωση της FIRPro:

Η κυπριακή ένωση παικτών ΠΑΣΠ δέχθηκε αναφορές για πέντε παίκτες που λιποθύμησαν στην Κύπρο λόγω ζέστης και παράπονα για παραβίαση των κανόνων σε σχέση με τον Covid-19. Στη δεύτερη κατηγορία ανδρών και στην πρώτη κατηγορία γυναικών οι παίκτες δημιούργησαν καμπάνια #RespectFootballers και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αποφάσισαν να μην αγωνιστούν στο πρώτο λεπτό των αγώνων τους.

«Εδώ και χρόνια, τα πρώτα παιχνίδια κάθε σεζόν παίζονται σε ακατάλληλες συνθήκες», είπε ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας Αραδίππου, Αντώνης Παναγή.

Όλοι οι αγώνες της Β’ Κατηγορίας το Σάββατο είναι ορισμένοι στις 16:30, σε μια από τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας οι αγώνες του προηγούμενου Σαββατοκύριακου έγιναν σε ακραίες θερμοκρασίας, την ώρα που η νομοθεσία απαγορεύει δραστηριότητες εργασίας στον ήλιο μεταξύ 13:00 και 17:00.

«Η ομοσπονδία λέει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να προγραμματιστούν αργότερα γιατί κάποιες ομάδες δεν έχουν εγκαταστήσει στα γήπεδά τους επαρκή φωτισμό», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης. «Υπήρχαν διαλείμματα για νερό, όμως οι παίκτες έπρεπε να μένουν στο γήπεδο μέσα στον ήλιο, ενώ έπρεπε να ήταν σε σκιά εκείνη την ώρα».

Οι ποδοσφαιριστές της Β’ Κατηγορίας αγωνίζονται χωρίς να έχουν κάνει τεστ κορωνοϊού, παρότι το πρωτόκολλο υγείας που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία σημειώνει πως είναι υποχρεωτικό σε όλες τις κατηγορίες.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ζητούν από την κυβέρνηση και τις ποδοσφαιρικές αρχές να συνεργαστούν για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων. Στο γυναικείο ποδόσφαιρο, οι ποδοσφαιρίστριες έχουν αναφέρει ότι έπρεπε να αλλάζουν εκτός αποδυτηρίων. Στους άνδρες, οι παίκτες λένε ότι τα αποδυτήρια που χρησιμοποιούν είναι υποτυπώδη.