Κούμας σε διαιτητές: «Κρίνεται και ο χαρακτήρας σας, αποδείξτε ότι μπορείτε»

Εκτάκτως στο Μακάρειο Στάδιο όπου γίνονται τα τεστ των διαιτητών μετέβη ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, με την ομοσπονδία να ενημερώνει για τα όσα είπε στους ρεφ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΟΠ ο Κούμας ανέφερε ότι με την εισαγωγή του VAR δεν κρίνεται μόνο η αξιοπιστία της διαιτησίας μας αλλά κι η προσωπικότητα κι ο χαρακτήρας του κάθε ρεφ, καλώντας τους να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν.

Η ανακοίνωση της ΚΟΠ:

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας μετέβη εκτάκτως το απόγευμα στο Μακάρειο Στάδιο, εκεί όπου πραγματοποιείται σήμερα το τεστ φυσικής κατάστασης των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Α’ Κατηγορίας.

Τηρώντας όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις όπως προνοούνται από τα Πρωτόκολλα, ο κ. Κούμας, στην παρουσία του νέου Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας Μίλορατ Μάζιτς, μίλησε για λίγο στους διαιτητές του συμμετείχαν στο πρώτο γκρουπ του τεστ φυσικής κατάστασης.

Τους υπέδειξε πως, αυτή την περίοδο με την εισαγωγή του VAR στο Πρωτάθλημα μας, δεν κρίνεται μόνο η αξιοπιστία της Κυπριακής διαιτησίας ή η αξιοπιστία της ΚΟΠ αλλά κρίνεται η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του κάθε διαιτητή ξεχωριστά.

Παράλληλα, τους κάλεσε να αποδείξουν με την παρουσία τους στους αγώνες ότι μπορούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Να σημειωθεί πως το τεστ φυσικής κατάστασης των διαιτητών, διεξάγεται με τους διαιτητές να έχουν χωριστεί σε μικρές ομάδες, όπως προνοούν τα πρωτόκολλα τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και της ΚΟΠ.