Κωστένογλου: «Να ξεχάσουμε το τελευταίο παιχνίδι»

Πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη Τύπου του Νίκου Κωστένογλου ενόψει του αγώνα της Εθνικής μας με την Ρωσία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Οι τοποθετήσεις του ομοσπονδιακού μας τεχνικού:

“Επιβάλλεται να ξεχάσουμε το τελευταίο παιχνίδι ανεξαρτήτως αρνητικών γεγονότων που έγιναν πριν ή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι μια καινούργια ομάδα η Ρωσία και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το παιχνίδι. Σημαντικό για εμάς θα είναι η παρουσία του κόσμου”.

Οι απαντήσεις του σε ερωτήσεις:

Υπήρξε μεγάλη κινητικότητα στην μεταγραφική περίοδο. Έχετε να στείλετε κάποιο μήνυμα για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές προς την ομάδα μας;

«Οι αγώνες μας τον Μάρτιο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να δουν οι ομάδες πως υπάρχουν καλοί Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν και ευχάριστα μηνύματα στις μικρές Εθνικές ομάδες και μπορούν να μπουν σταδιακά στην Εθνική. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όμως. Μια βίαιη συμμετοχή σε ένα καθοριστικό ματς μπορεί να αποβεί αρνητικό για την καριέρα του εκάστοτε ποδοσφαιριστή»

Όσο αφορά το θέμα τραυματισμού του Πιέρου Σωτηρίου:

«Η σημερινή προπόνηση θα καθορίσει τι θα γίνει και θα ξέρουμε μέχρι αύριο».

Για την ομάδα και την ανάλυση της Ρωσίας:

«Η ομάδα της Ρωσίας βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Στην προπροηγούμενη διοργάνωση είχε πολύ εικόνα. Θέλει να επιβάλει ένα δικό του στιλ παιχνιδιού. Ο νέος προπονητής τους είναι πολύ έμπειρος.

Ο χρόνος θα δείξει αν θα είναι επιτυχημένος. Είναι ανανεωμένη, έχει ταχύτητα και δυναμική στις διεκδικήσεις. Είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός αντίπαλος»

«Δεν προβλέπω θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Σεβόμαστε τον αντίπαλο μας έχουμε πίστη και αισιοδοξία. Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια πάμε στις πράξεις»

Αν θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι και το γεγονός ότι η Εθνική έχει σκοράρει μόλις ένα γκολ μέχρι τώρα:

«Εμείς θα επιλέξουμε τους ικανότερους για το παιχνίδι. Πρέπει να μην βιαζόμαστε να δημιουργούμε θέματα όταν έχουμε να κάνουμε με τόσο ισχυρούς αντιπάλους. Στα δύο από αυτά τα παιχνίδια ήμασταν με 10 ποδοσφαιριστές.

Είχαμε ευκαιρίες σε αρκετά παιχνίδια να βάλουμε περισσότερα γκολ. Δυστυχώς στο τελευταίο παιχνίδι που ίσως κάποιος μπορεί να προτάξει κάτι όμως μείναμε με 10 παίκτες και αυτό ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού ενώ είχαμε πιο πριν και τρεις ευκαιρίες να πετύχουμε ένα γκολ.

Στο γκρουπ μας υπάρχουν ομάδες με πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές τελειώνουν τα παιχνίδια με 0-0 ή 1-1»

Όσο αφορά τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει από την Ρωσία:

«Υπάρχουν τρεις τέσσερις παίκτες που έχουν πολλές συμμετοχές στην Εθνική Ρωσίας. Οι νεότεροι θα κριθούν σε βάθος χρόνου»