Κοστακούρτα: «Αντιμετώπισα τον Μέσι στα 16 του και ζήτησα αλλαγή»

Το τέλος της καριέρας του Αλεσάντρο Κοστακούρτα συνέπεσε με το ξεκίνημα αυτής του Λιονέλ Μέσι και ο παλαίμαχος Ιταλός αμυντικός όσο που πρόλαβε να αντιμετωπίσει τον Αργεντινό σταρ.

Σε δηλώσεις του μάλιστα για το… αντάμωμά του με τον αστέρα της Μπαρτσελόνα ο Κοστακούρτα τόνισε πως αντιμετώπισε τέτοιο πρόβλημα που ζήτησε από τον προπονητή του στη Μίλαν, Κάρλο Αντσελότι, να τον κάνει αλλαγή!

«Τον αντιμετώπισα πρώτη φορά όταν ήταν 16 ετών. Στην αρχή τον αντιμετώπισα σαν ένα παιδί, που θα έκανε ό,τι ήθελε, αλλά μετά από 15 λεπτά αναγκάστηκα να ζητήσω από τον Αντσελότι να με κάνει αλλαγή», τόνισε ο Ιταλός ενώ ακολούθως μίλησε για τη σύγκριση μεταξύ Μέσι και Μαραντόνα:

«Έχουν ομοιότητες γιατί μιλάμε για ιδιοφυΐες που εκφράζονται με έναν μοναδικό τρόπο στο γήπεδο. Όμως θεωρώ πως ο Μέσι είναι πιο… κουλ από τον Μαραντόνα. Η διαφορά είναι ότι παλιότερα έπρεπε να κάνεις 66 φάουλ στον Μαραντόνα απλώς και μόνο για να σου κάνουν παρατήρηση, αλλά με τον Μέσι είναι διαφορετικά. Το ποδόσφαιρο είναι πλέον διαφορετικό».