Κορυφή μεν προσοχή δε

Επέστρεψαν στο ρετιρέ, ωστόσο χρειάζονται μεγαλύτερη προσπάθεια

Την Παρασκευή έκαναν σωστά τη δουλειά τους οι κυανόλευκοι της Λεμεσού, την επόμενη μέρα τους… βόλεψε το αποτέλεσμα (ήττα της ΑΕΚ από τον Άρη) στο Τσίρειο, γι’ αυτό έμειναν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Απόλλωνας θα βρίσκεται εκεί για τις επόμενες δυο περίπου εβδομάδες, αφού δεν θα γίνουν αγώνες το προσεχές Σαββατοκύριακο, λόγω των αγώνων για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022.

Χαίρονται για την… επιστροφή στο ρετιρέ στο κυανόλευκο στρατόπεδο, αλλά ξέρουν ότι για να μείνουν εκεί μέχρι τέλους θα πρέπει να καταβάλουν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Κακά τα ψέματα, όταν μια ομάδα προπορεύεται στη βαθμολογία, μοιραία αυξάνεται κι η πίεση. Στον Απόλλωνα, τα τελευταία χρόνια, σε μεγάλο βαθμό, έμαθαν να αντέχουν σε τέτοιες συνθήκες, μόνο που κάτι έκαναν λάθος στα τελικά στάδια του πρωταθλήματος. Ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, μπορεί να δήλωσε μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ότι δεν ασχολούνται με το τι έγινε τα τελευταία χρόνια, αλλά μέσα του ίσως να το λαμβάνει υπόψη. Για να λάβει τα μέτρα του, την κατάλληλη στιγμή, ούτως ώστε να μην κάνει τα ίδια λάθη με τους προκάτοχούς του.

Όλα αυτά είναι δικές μας υποθέσεις, επειδή στην ομάδα μέσα κρατάνε χαμηλούς τους τόνους. Αποφεύγουν να λένε μεγάλα λόγια, όχι γιατί δεν πιστεύουν στις δυνατότητες της ομάδας, αλλά περισσότερο γιατί πρόκειται για οικοδόμημα στο οποίο άλλαξαν αρκετά πρόσωπα το περασμένο καλοκαίρι. Είναι και το πολύ διαφορετικό χρώμα που έχει ο φετινός μαραθώνιος, όπου παραδοσιακές δυνάμεις έχουν κόψει πίσω, ενώ παρουσιάζεται φιλόδοξη και με πιο ψηλές απαιτήσεις μια μικρομεσαία ομάδα, όπως ο Άρης.

Δυσάρεστα τα νέα

Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο του Απόλλωνα, ο Ιωάννης Πίττας υπέστη σοβαρή συνδεσμική κάκωση στην ταρσομετατάρσια χώρα του αριστερού ποδιού. Όσον αφορά τον Χάμπο Κυριάκου, υπέστη ρήξη της πρόσθιας μοίρας του έξω πλαγίου συνδέσμου της ποδοκνημικής. Ο χρόνος επιστροφής τους στη δράση θα καθοριστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.