Κορυφαίος αθλητής ξανά μετά από δέκα χρόνια ο Αχιλλέως!

Η 48η Γιορτή των Αρίστων της ΕΑΚ κορυφώθηκε με την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς (2020) και το μεγάλο βραβείο κατέληξε στον Γιώργο Αχιλλέως!

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο σκοπευτής μας αναδεικνύεται κορυφαίος αθλητής και πρώτη μετά από δέκα χρόνια, καθώς είχε πάρει το αντίστοιχο βραβείο από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου και για τις χρονιές 2007, 2010.

Τη χρονιά που μας πέρασε, ο Αχιλλέως ήταν 5ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ISSF, ενώ αναδείχθηκε πρωταθλητής Κύπρου για 14η φορά στην καριέρα του!

Μάλιστα, ο 40χρονος σκοπευτής έγραψε ιστορία αφού η πρώτη του εμφάνιση στην κορυφαία 5άδα της ΕΑΚ ήταν πριν 22 (!) χρόνια, στους Αριστείς του 1998, σε ηλικία 18 ετών!

«Είμαι πολύ χαρούμενος κι ευγνώμων, ευχαριστώ την ΕΑΚ για την τιμή, την πολιτεία και τον ΚΟΑ για τη στήριξη, χρόνια δίπλα μου ο πρόεδρος Μιχαηλίδης. Ευχαριστώ την ΚΟΕ. Τη δεύτερη μου οικογένεια, την εταιρεία που υιοθέτησε όλους τους αθλητές, η ΟΠΑΠ Κύπρου. Αφιερώνω το βραβείο στην οικογένειά μου, τη σύζυγο και τα παιδιά μου που είναι δίπλα μου» δήλωσε ο κορυφαίος αθλητής του 2020.

Με το μεγάλο του επίτευγμα ο Αχιλλέως… έκοψε το σερί του Παύλου Κοντίδη, ο οποίος είχε αναδειχθεί κορυφαίος για τις τρεις προηγούμενες χρονιές. Ο ιστιοπλόος μας κατετάγη δεύτερος, ενώ την τριάδα έκλεισε ο εκ των σημαντικών συντελεστών της ευρωπαϊκής πορείας του Κεραυνού στο Basketball Champions Legue, Σάιμον Μιχαήλ.

Τέταρτος αθλητής της χρονιάς ο Ιούλιος Αργυρού, βασικό στέλεχος της Ανόρθωσης στο χάντμπολ και 5ος ο τενίστας Πέτρος Χρυσοχός, που κατέκτησε δύο τίτλους σε τουρνουά επιπέδου Future, τον Μάρτιο στο Λας Βέγκας και τον Νοέμβριο στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

Οι πόντοι που πήραν στην ψηφοφορία οι οκτώ υποψήφιοι αθλητές:

  1. Γιώργος Αχιλλέως – 647
  2. Παύλος Κοντίδης – 575
  3. Σάιμον Μιχαήλ – 333
  4. Ιούλιος Αργυρού – 330
  5. Πέτρος Χρυσοχός – 328
  6. Απόστολος Παρέλλης – 326
  7. Ανδρέας Καριόλου – 306
  8. Ανδρέας Μιλτιάδης – 249