Κορυφαίοι, αλλά εκ των… χειρότερων!

Δεν είναι περίεργο που στην Ανόρθωση παρά τα τέσσερα γκολ, τη νίκη κόντρα στην Ένωση και τη… μοναξιά στην κορυφή, υπάρχει προβληματισμός. Εδώ και καιρό η ομάδα της Αμμοχώστου δεν ικανοποιεί με τις εμφανίσεις της και αυτή του Σαββάτου, παρότι δεν στοίχισε, ήταν ίσως από τις χειρότερές της. Στην έδρα της και κόντρα σε μια από τις πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος, όχι μόνο δεν κυριάρχησε όπως αναμενόταν, αλλά θα μπορούσε βάσει εικόνας να μην πάρει ούτε βαθμό. Ναι, οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, όμως το ότι είχε λιγότερες τελικές από τους Παραλιμνίτες λέει αρκετά…

Πέραν τούτου, στην «Κυρία» παραμένει και μάλιστα εντείνεται και ο προβληματισμός για τους Χουσμπάουερ και Μίχα. Πρόκειται για τους δύο παίκτες που είχαν θεωρηθεί οι κορυφαίες μεταγραφές της ομάδας (αυτή του Κβιλιτάια δεν σκόρπισε τόσο ενθουσιασμό μέχρι που ο φοβερός Γεωργιανός άρχισε να κάνει τα… δικά του!), κι όμως μέχρι στιγμής συγκαταλέγονται αμφότεροι στους χειρότερους σε απόδοση παίκτες της ομάδας. Και φανταστείτε πόσο μπορεί να στοιχίσει στην Ανόρθωση όταν δύο παίκτες που αναμενόταν να είναι μέχρι και οι ηγέτες της όλης προσπάθειας, σταθεροποιούνται σε αποδόσεις κάτω του μετρίου.

Είναι αλήθεια πως η κατάσταση αυτή ξενίζει αφού πρόκειται για παίκτες που αποδεδειγμένα ξέρουν… πολλή μπάλα. Υπενθυμίζουμε πως ο Τσέχος είχε καταγράψει αθροιστικά 300 συμμετοχές με Σπάρτα και Σλάβια Πράγας, μετρώντας στο σύνολο 75 γκολ και 66 ασίστ! Ουσιαστικά σε κάθε δύο αγώνες είχε άμεση συμμετοχή σε ένα γκολ! Από την άλλη ο Ισραηλινός (μπήκε μεν αργότερα στην ομάδα, όμως το δείγμα πια είναι μεγάλο) θεωρήθηκε από τους πιο «καυτούς» παίκτες του γειτονικού πρωταθλήματος (το κατέκτησε πέντε φορές) και μόλις πρόπερσι (2018-19) αναδείχθηκε και κορυφαίος ποδοσφαιριστής του.

Δεν θα ήταν λοιπόν υπερβολή να λεχθεί πως ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα του Κετσπάγια (δήλωσε πως και ο ίδιος περιμένει περισσότερα από τους δύο παίκτες) είναι να βρει το… κουμπί τους και να τους βοηθήσει να δώσουν αυτά που μπορούν. Με την ομάδα ήδη μόνη πρώτη, παρά τις πολλές μέτριες εμφανίσεις και με δύο από τους ποιοτικότερους παίκτες της σχεδόν «εξαφανισμένους», γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόση δυναμική θα πάρει η Ανόρθωση και πόσο υπέρ της θα γίνουν τα δεδομένα, αν οι Χουσμπάουερ και Μίχα «μπουν» στο παιχνίδι!