«Κόπο, ιδρώτα και ουσία – Επειδή διάβασα την αναφορά του υπουργού…»

Διαβάστε όσα δήλωσε στην Cablenet ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, πριν από την έναρξη του επαναληπτικού ημιτελικού με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Νομίζω ότι αναμετρούνται δύο ομάδες που έχουν αρκετή ποιότητα, έχουν επίσης τη δυνατότητα είτε να αμυνθούν είτε να επιτεθούν, άρα ένας αντικειμενικός θεατής θα ευελπιστούσε ότι θα δει θεαματικό παιχνίδι αλλά υπάρχει κι η άλλη όψη που διαμορφώνεται από το σκορ του πρώτου αγώνα που βρισκόμαστε πίσω κι εκ του γεγονότος ότι είναι πολύ μεγάλη η σημασία, γιατί δίνει εισιτήριο για τελικό με ό,τι αυτό εξυπακούει, κατάκτηση τροπαίου και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ό,τι κι αν πεις αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία σημασία, νομίζω είναι η ώρα που θα μιλήσουν οι πράξεις στον αγωνιστικό χώρο, ευελπιστούμε ότι η ομάδα έχει προετοιμαστεί σε τέτοιο βαθμό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πρόκληση που είναι μεγάλη, χρειάζεται κόπο, ιδρώτα αλλά και ουσία, θέλουμε να σκοράρουμε και να είμαστε πολύ προσεκτικοί πίσω».

Για το κλειδί του αγώνα και τι πρέπει να αλλάξει σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι: «Δεν ξέρω πώς θα αγωνιστεί η Ανόρθωση αλλά για το τι πρέπει να έχουμε σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, είναι ουσία και ουσία είνα να στείλεις την μπάλα στα δίχτυα. Στο πρώτο παιχνίδι και στο πρώτο ημίχρονο που δεν ήμασταν επικίνδυνοι είχαμε πολύ ψηλό ποσοστό κατοχής αλλά δεν μετρά στο τέλος της ημέρας, όπως ούτε το ότι δημιουργήσαμε προσπάθειες στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν σκοράραμε. Αν είναι να χαθεί ένα στοιχείο και να μπει ένα άλλο, είναι το στοιχείο της ουσίας, να μπει η μπάλα στα δίχτυα».

Για την απουσία του κόσμου: «Αυτό που ζούμε δεν είναι ποδόσφαιρο, ευελπιστούμε ότι πάρα πολύ σύντομα θα είναι μια κακή ανάμνηση. Δυστυχώς έχει ξεπεράσει τον χρόνο κι αν κάποιος προσθέσει και την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου που έδιωξε πάρα πολύ κόσμο, είναι σχεδόν μια τριετία που τα γήπεδα της Κύπρου έχουν χάσει τον παλμό τους. Επειδή διάβασα την αναφορά του υπουργού Παιδείας για την European Super League, ευελπιστώ ότι όλοι οι πολιτικοί και όλη η πολιτική θα είναι το ίδιο ζεστοί και ενδιαφέροντες για όλα τα προβλήματα του κυπριακού ποδοσφαίρου και ειδικά στην παρουσία κόσμου, θυμίζω ότι τα γήπεδα ήταν γεμάτα και τώρα αδειάζουν, όχι λόγω της πανδημίας».