ΚΟΠ: Διαφανείς διαδικασίες…

Το θέμα του προπονητή της Εθνικής ομάδας δεν μπορεί και δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουν κάποιοι εκεί στα γραφεία της ΚΟΠ. Είδαμε τι πάθαμε με τον Βάλεμ και κάποιους άλλους που προηγήθηκαν, οπόταν στις όποιες αποφάσεις που λαμβάνονται, οι κύριοι της ομοσπονδίας θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Φίλοι της ΚΟΠ, δεν μπορεί και δεν γίνεται επειδή σας είπε κάποιος ότι ο Α ή ο Β είναι καλό παιδί, να του παραδίδεται χωρίς καμιά έρευνα τα κλειδιά της Εθνικής ομάδας. Ειδικά για τον προπονητή της Εθνικής ομάδας χρειάζονται διαφανείς διαδικασίες. Αποφάσεις που λαμβάνονται μέσα σε μια νύχτα, σε σκοτεινά γραφεία, μόνο προβληματισμό προκαλούν, αλλά και απαξίωση της Εθνικής ομάδας από τον κόσμο.

Κύριοι της ομοσπονδίας, για τη θέση του αρχιπροπονητή της Εθνικής ομάδας, δυο πράγματα μπορούσε να συμβούν, ειδικά αυτή την εποχή, μετά και την παταγώδη αποτυχία του προηγούμενου προπονητή. Είτε θα φέρνατε γνωστό και ακριβό προπονητή από το εξωτερικό με εμπειρίες και επιτυχίες σε άλλη Εθνική ομάδα, είτε θα περιοριζόσασταν σε προπονητή από την Κύπρο. Εδώ δεν μπορούσαν να υπάρξουν άλλες λύσεις.

Η ΚΟΠ, κάποια στιγμή θα πρέπει οριστικά να αλλάξει τακτική όσον αφορά την Εθνική μας ομάδα, η οποία πρέπει επιτέλους να ανεβάσει επίπεδο και να φέρει ξανά τον κόσμο κοντά της. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει η ομοσπονδία να σκέφτεται και να πράττει διαφορετικά, ιδιαίτερα όσον αφορά τα άτομα που θα κάθονται στον πάγκο, από τον πρώτο προπονητή μέχρι και τον τελευταίο βοηθό. Όσο για το Σύνδεσμο Προπονητών, άργησε πολύ για να αντιδράσει. Είτε μιλάτε από πριν, είτε δεν μιλάτε καθόλου!