Κόουτς, υπάρχει πρόβλημα

Η Ομόνοια είναι ολοφάνερο πως δεν πείθει ώς τώρα στο πρωτάθλημα. Όχι πως στην Ευρώπη έλαμψε, αλλά ο σκοπός εισόδου σε ευρωπαϊκό όμιλο επιτεύχθηκε. Ξεκίνησε με ήττα από την ΑΕΚ, έχοντας μέτρια παρουσία, νίκησε τη Δόξα με κάκιστη εμφάνιση με γκολ στο 90’+7′ και έφερε ισοπαλία με την Πάφο, με υποφερτή παρουσία αλλά όχι την πρέπουσα.

Το ανησυχητικό είναι πως το πρόβλημα δεν εστιάζεται μόνο σε έναν τομέα. Oι πράσινοι υπολειτουργούν τόσο στην άμυνα, που στη διετία με τον Χένινγκ Μπεργκ αποτέλεσε το ισχυρό όπλο στην επίτευξη των στόχων, όσο και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Και μπορεί σε αυτή τη γραμμή να είναι θέμα όλων, εντούτοις ένας παίκτης που απογοητεύει είναι ο Μάρκο Τσέποβιτς. Ο Σέρβος είναι… άφαντος και ο Μπεργκ τον περιμένει να ξεμπλοκάρει. Δεν είναι ούτε καν στις λιγοστές φάσεις που φτιάχνουν οι τριφυλλοφόροι. Φυσικά δεν είναι ο υπαίτιος που δεν κερδίζει η Ομόνοια.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο Μπεργκ οφείλει να βρει το λάθος. Και απέδειξε πως μπορεί να το βρει και να επανέλθει η ομάδα σε ήρεμα μονοπάτια. Γενικά υπάρχει ένας προβληματισμός στο πράσινο στρατόπεδο και λόγω αποτελεσμάτων αλλά και λόγω εμφανίσεων.

Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό (Δευτέρα 4 Οκτωβρίου) μπορεί να περιμένει. Στο… σημειωματάριο είναι η Καραμπάχ. Την Πέμπτη το βράδυ η Ομόνοια παίζει τον δεύτερό της αγώνα στο Conference League και θέλει να κερδίσει. Για μία σειρά από λόγους. Κυρίως όμως για να αποδείξει πως μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα. Φυσικά με νίκη θα μπουν και λεφτά στα ταμεία.

Η τεχνική ηγεσία θα έχει αυξημένες επιλογές μιας και ο Ερίκ Μποτεάκ μάλλον θα είναι στην αποστολή για την οποία έχει πιθανότητες και ο Μιξ Ντίσκερουντ. Επανέρχεται και ο Γιόρντι Γκόμεθ ο οποίος όμως λόγω της κόκκινης με τη Δόξα, δεν θα είναι παρών κόντρα στον Ολυμπιακό.