Κοντίδης: Τα εννέα σενάρια μεταλλίου!

Λίγες μόνο ώρες απέμειναν για να μάθουμε εάν η μεγάλη προσπάθεια του Παύλου Κοντίδη για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020 θα στεφθεί με επιτυχία.

Η κούρσα μεταλλίων στα λέιζερ της ιστιοπλοΐας όπου συμμετέχει ο 31χρονος αθλητής μας θα αρχίσει στις 08:30 το πρωί της Κυριακής (ώρα Κύπρου, 14:30 ώρα Τόκιο) και ο Κοντίδης θα δώσει μεγάλη μάχη για να εξασφαλίσει είτε το αργυρό, είτε το χάλκινο μετάλλιο, μιας και το χρυσό το «κλείδωσε» από την Παρασκευή ο Αυστραλός Ματ Γουερν.

Η προσπάθεια του αργυρού Ολυμπιονίκη του Λονδίνου (2012) να γράψει ξανά ιστορία φέρνοντας στην Κύπρο και δεύτερο μετάλλιο, μόνο εύκολη δεν είναι. Ειδικά από τη στιγμή που την Παρασκευή βγήκε (για πρώτη φορά) εκτός τριάδας και μπαίνει στην κούρσα μεταλλίων από την τέταρτη θέση, με δύο βαθμούς ποινής περισσότερους από τον (καλό του φίλο) Στιπάνοβιτς και πέντε βαθμούς περισσότερους από τον δεύτερο Τόμασγκααρντ.

Στην κούρσα μεταλλίων δίνονται στους δέκα αθλητές διπλοί βαθμοί ποινής αναλόγως της θέσης τους, γι’ αυτό και ο Κοντίδης (76) χρειάζεται είτε να τερματίσει απλά μπροστά από τον Στιπάνοβιτς (74) είτε να τερματίσει τρεις θέσεις μπροστά από τον Τόμασγκααρντ (71) για να κατακτήσει μετάλλιο. Αυτό, όμως, ισχύει νοουμένου πως ο ιστιοπλόος μας δεν θα τερματίσει αρκετά πίσω, δίνοντας την ευκαιρία σε άλλους αθλητές, που βρίσκονται πιο κάτω στην κατάταξη, να τον ξεπεράσουν.

Με βάση το πιο πάνω, τα σενάρια είναι παρά πολλά, καθώς μόνο αν ο Κοντίδης τερματίσει πρώτος εξασφαλίζει μετάλλιο ανεξαρτήτως του πού θα τερματίσουν οι υπόλοιποι ιστιοπλόοι. Διαφορετικά, θα χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Είναι ενδεικτικό ότι ο αθλητής μας συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες για μετάλλιο ακόμη κι αν τερματίσει στην 8η ή και στην 9η θέση, όμως οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο είναι τόσες πολλές, που είναι σχεδόν ανέφικτο.

Δείτε την κατάταξη και πιο κάτω τι ακριβώς χρειάζεται ο Κοντίδης, για να ανέβει στο βάθρο, με βάση τη θέση που θα πάρει στην κούρσα μεταλλίων:

1. Ματ Γουερν (Αυστραλία) 49
2. Χέρμαν Τόμασγκααρντ (Νορβηγία) 71
3. Τόντσι Στιπάνοβιτς (Κροατία) 74
4. Παύλος Κοντίδης (ΚΥΠΡΟΣ) 76
5. Φίλιπ Μπουλ (Γερμανία) 85
6. Ρόμπερτ Σεντ (Βραζιλία) 86
7. Γεμίν Χα (Κορέα) 88
8. Σαμ Μιτς (Νέα Ζηλανδία) 89
9. Ζαν Μπατίστ Μπερνάζ (Γαλλία) 90
10. Κάρλε Τάπερ (Φινλανδία) 93

  • Σε ενδεχόμενη ισοβαθμία ευνοείται ο αθλητής που θα έχει πάρει καλύτερη θέση στην κούρσα μεταλλίων.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΝΤΙΔΗ

Aν τερματίσει 1ος… εξασφαλίζει μετάλλιο (θα είναι αργυρό αν ο Τόμασγκαρντ είναι εκτός τετράδας).

Αν τερματίσει 2ος… θα χρειαστεί είτε ο Στιπάνοβιτς να τερματίσει πιο πίσω, είτε ο Τόμασγκαρντ να μην είναι στην τετράδα (αν γίνουν και τα δύο παίρνει αργυρό).

Αν τερματίσει 3ος… θα χρειαστεί είτε ο Στιπάνοβιτς να τερματίσει πιο πίσω, είτε ο Τόμασγκαρντ να μην είναι στην πεντάδα (αν γίνουν και τα δύο παίρνει αργυρό).

Αν τερματίσει 4ος… θα χρειαστεί είτε ο Στιπάνοβιτς να τερματίσει πιο πίσω, είτε ο Τόμασγκαρντ να μην είναι στην εξάδα (αν γίνουν και τα δύο παίρνει αργυρό).

Αν τερματίσει 5ος… θα χρειαστεί είτε ο Στιπάνοβιτς να τερματίσει πιο πίσω, είτε ο Τόμασγκαρντ να μην είναι στην επτάδα (αν γίνουν και τα δύο παίρνει αργυρό).

Αν τερματίσει 6ος… θα χρειαστεί να γίνουν τρία από τα εξής τέσσερα: α) ο Στιπάνοβιτς να τερματίσει πιο πίσω, β) ο Τόμασγκαρντ να μην είναι στην οκτάδα, γ) να μην νικήσει ο Μπουλ και δ) να μην νικήσει ο Σεντ (αν γίνουν και τα τέσσερα παίρνει αργυρό).

Αν τερματίσει 7ος… θα χρειαστεί να γίνουν τέσσερα από τα εξής πέντε: α) ο Στιπάνοβιτς να τερματίσει πιο πίσω, β) ο Τόμασγκαρντ να τερματίσει τελευταίος, γ) ο Μπουλ να είναι το πολύ τρίτος, δ) ο Σεντ να είναι το πολύ τρίτος και ε) να μην νικήσει ο Γεμίν Χα (αν γίνουν και τα πέντε παίρνει αργυρό).

Αν τερματίσει 8ος… θα ελπίζει μόνο για το χάλκινο και θα χρειαστεί να γίνουν τα εξής: ο Στιπάνοβιτς να τερματίσει πιο πίσω, οι Μπουλ και Σεντ να τερματίσουν εκτός τριάδας, ο Γεμίν Χα να μην τερματίσει στις πρώτες δύο θέσεις, καθώς και να μην νικήσει κάποιος εκ των Μιτς και Μπερνάζ.

Αν τερματίσει 9ος… θα ελπίζει μόνο για το χάλκινο και θα χρειαστεί να γίνουν τα εξής: O Στιπάνοβιτς να τερματίσει τελευταίος, οι Μπουλ και Σεντ να τερματίσουν εκτός τετράδας, ο Γεμίν Χα να τερματίσει εκτός τριάδας και κανείς εκ των Μιτς και Μπερνάζ να μην είναι στις πρώτες δύο θέσεις.

Προηγούμενο άρθροΕυχές ΑΠΟΕΛ για την «πριγκίπισσα»
Επόμενο άρθροΑγόρασε Γιάρεμτσουκ (κατά 75%) η Μπενφίκα
Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1988. Σπούδασε παιδαγωγικά στη Ρόδo (την οποία ερωτεύτηκε) παίρνοντας διδακτορικό στη νυχτερινή ζωή. Ακολούθως φοίτησε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και το 2013 ξεκίνησε να εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης, στο balla. Εκεί του αποδόθηκε το προσωνύμιο «κάκτος» το οποίο τον συνοδεύει μέχρι και σήμερα, παρ’ όλα αυτά το 2015 ήταν η τυχερή του χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας απέκτησε οικογένεια ενώ πήρε και μεταγραφή στον ΠΟΛΙΤΗ.