Κοντά σε Χριστοφόρου – Παρασκευά

Κι ενώ οι περιπτώσεις των Κύπρου Χριστοφόρου και Ανδρέα Παρασκευά θεωρούνται «κλειστές» για την ΑΕΚ, ο Τσάβι Ρόκα συνεχίζει τις διεργασίες προκειμένου να συμφωνήσει με τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν νευραλγικές θέσεις στο ρόστερ της νέας περιόδου. Και μιλάμε για το κέντρο της άμυνας, τη μεσαία γραμμή και την επίθεση. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον 28χρονο κεντρικό αμυντικό Κύπρο Χριστοφόρου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ανήκε στη Νέα Σαλαμίνα, να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους κιτρινοπράσινους.

Κατά τη λήξασα σεζόν ο Χριστοφόρου αγωνίστηκε σε 36 αγώνες πρωταθλήματος με τους ερυθρόλευκους, σε όλους βασικός. Μια ανάσα από την ένταξή του στην ΑΕΚ είναι και ο 23χρονος τερματοφύλακας Ανδρέας Παρασκευά που πέρσι ανήκε στη Δόξα Κατωκοπιάς. Με την επικείμενη απόκτηση του Κ. Χριστοφόρου οι κεντρικοί αμυντικοί στο κιτρινοπράσινο ρόστερ γίνονται τρεις, αφού ήδη υπάρχουν οι έμπειροι Ισπανοί Μικέλ Γκονζάλεθ και Χουάν Τρουγιόλς.

Απομένει, βέβαια, η απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού, κατά πάσα πιθανότητα από την κοινοτική αγορά, ο οποίος θα λογίζεται ως βασικό γρανάζι. Υπολείπεται, επίσης, η ενίσχυση στη μεσαία γραμμή, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΕΚ θα αποκτήσει ακόμα έναν κόφτη κι έναν επιτελικό μέσο. Κίνηση αναμένεται να γίνει και για περαιτέρω ενίσχυση στην επιθετική γραμμή, κατά πάσα πιθανότητα στα φτερά.

Επιστροφή στην «Αρένα»

Στο μεταξύ, η τελευταία απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για είσοδο φιλάθλων στους αγώνες όλων των αθλημάτων στο 50% της πληρότητας των σταδίων, με ισχύ από την 1η Ιουλίου, φέρνει ξανά τον κόσμο στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Σύμφωνα, λοιπόν, με την πιο πάνω απόφαση, στην «ΑΕΚ Αρένα» θα επιτρέπεται η προσέλευση περίπου 4.000 φιλάθλων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η χωρητικότητα του γηπέδου είναι γύρω στις οκτώ χιλιάδες.

Ένας αριθμός απόλυτα ικανοποιητικός για τα δεδομένα της ΑΕΚ, οι οπαδοί της οποίας μπορούν, εφόσον ανταποκριθούν στο κάλεσμα της διοίκησης, να δημιουργήσουν ξανά «ζεστή» ατμόσφαιρα στο γήπεδο, όπως άλλωστε το έχουν ξανακάνει, κυρίως την πρώτη χρονιά λειτουργίας του νέου γηπέδου, με την ευχή βέβαια μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο να μην υπάρξει κάποιο πισωγύρισμα όσον αφορά την πανδημία. Πολύ σύντομα η επίσημη ΑΕΚ αναμένεται να ανακοινώσει και λεπτομέρειες για τα εισιτήρια διαρκείας της νέας περιόδου.