Κι όμως ένα χρόνο μετά ο… ανεπιθύμητος θα σφυρίξει Απόλλωνα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ

Ο Γιώργος Νικολάου ορίστηκε να διευθύνει τον αυριανό αγώνα ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα, σε εξ αναβολής παιχνίδι για τη δεύτερη φάση του κυπέλλου.

Ο συγκεκριμένος διαιτητής θα σφυρίξει ξανά αγώνα του Απόλλωνα, ένα χρόνο μετά τις φωνές της ομάδας της Λεμεσού στο παιχνίδι με την Πάφο. Τότε (12/02/2020), στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, οι γαλάζιοι είχαν χάσει με 3-2, έχοντας πολλά παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Ο Απόλλωνας στο παιχνίδι εκείνο, το οποίο επίσης ήταν εξ αναβολής αφού στην ημερομηνία που ήταν προγραμματισμένο είχε διακοπεί μόλις στο 2’ λόγω προβλήματος στο φωτισμό, διαμαρτυρήθηκε για χέρι στο πρώτο τέρμα της Πάφου, ζήτησε σε δύο περιπτώσεις πέναλτι και φώναξε για ένα γκολ που του ακυρώθηκε.

Μετά το παιχνίδι ο τότε προπονητής, Σωφρόνης Αυγουστή, αφού ανάφερε όλες τις φάσεις που αδικήθηκε η ομάδα του, δήλωνε: «Είδαμε κάποιο κύριο και εύχομαι οι άνθρωποι που πήραν απόφαση να καθαρίσουν τα πάντα στο ποδόσφαιρο να το πετύχουν, για να νιώσουμε ωραία και εμείς που δεν κοιμόμαστε τα βράδια. Έφτασε η ώρα για όλους…  Ελπίζω οι αποφάσεις που πάρθηκαν για κάθαρση στο ποδόσφαιρο να υλοποιηθούν. Αν λέμε βλακείες και απολογούμαι για την έκφραση, ας μας κρίνει ο κόσμος».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα, Φανούριος Κωνσταντίνου, άφησε να εννοηθεί ότι η απόδοση του διαιτητή έρχεται ως αντίποινο επειδή ζήτησαν ξένους διαιτητές: «Είδαμε μια από τις βασικότερες αιτίες που έρχονται ξένοι διαιτητές στην Κύπρο. Λέχθηκαν και αρκετά στην φυσούνα σχετικά ως εκδίκηση μας για την επιλογή μας. Θα τα πούμε με το συμβούλιο, υπάρχει πολύ θράσος, η κατάσταση δεν είναι αρεστή. Δεν μας έδωσε πέναλτι, δεν ακύρωσε γκολ μετά από χέρι. Δεν κερδίζουμε ποτέ με τον Γιώργο Νικολάου. Έτσι θέλει, έτσι κάνει. Μπράβο του. Είναι ανεπιθύμητος, δεν υπάρχει περίπτωση να σφυρίξει παιχνίδι του Απόλλωνα ξανά, είναι απίστευτο».

Κι όμως ένα σχεδόν χρόνο μετά ο Γιώργος Νικολάου ορίζεται ξανά σε παιχνίδι του Απόλλωνα, με τους οπαδούς των γαλάζιων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ζητούν αντίδραση από τη διοίκηση της ομάδας.