Κι άλλη πρωτιά για Κοντίδη, άνοιξε τις διαφορές και «βλέπει» χρυσό!

Πάει για μεγάλα πράγματα ο Παύλος Κοντίδης στο Τόκιο 2020!

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου (2012) όχι μόνο έκλεισε την τρίτη μέρα της ιστιοπλοΐας στην πρώτη θέση, αλλά «έκτισε» και σημαντική διαφορά από τους διώκτες του, καθώς πήρε δεύτερη πρωτιά, στην τρίτη σημερινή και έκτη συνολικά ιστιοδρομία! Με αποτέλεσμα να είναι… πολύ γερά στο κόλπο όχι μόνο για μετάλλιο αλλά και για το χρυσό!

Ο ιστιοπλόος μας ξεκίνησε τη μέρα από την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης και μετά την πρωτιά του στην πρώτη σημερινή ιστιοδρομία, ανέβηκε πρώτος. Η δεύτερη ιστιοδρομία δεν εξελίχθηκε ιδανικά και ο Κοντίδης κατέλαβε την 20ή θέση, η οποία, όμως, δεν του στοίχισε βαθμολογικά, καθώς διεγράφη ως η χειρότερή του και δεν προσμετράται. Και στην τρίτη και τελευταία ιστιοδρομία της μέρας, τερμάτισε εκ νέου πρώτος, με τον αθλητή μας να έχει εδραιωθεί έτσι στην «κορυφή» της κατάταξης, διευρύνοντας τη διαφορά του!

Είναι ενδεικτό πως ο Κοντίδης, που μετά από έξι ιστιοδρομίες έχει μόλις 18 βαθμούς ποινής, έχει απόσταση εννέα βαθμών από τον δεύτερο, που είναι ο Αυστραλός Ματ Βερν (27), ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση ο Βραζιλιάνος Ρόμπερτ Σέιντ (33β.)

Σημειώνεται πως αύριο Τετάρτη υπάρχει κενό στο πρόγραμμα των Laser έτσι ο ιστιοπλόος μας θα συνεχίσει την προσπάθειά του για μετάλλιο την Πέμπτη με άλλες δύο ιστιοδρομίες και την Παρασκευή με τις δύο τελευταίες πριν από την κούρσα μεταλλίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (1/8).