«Καθοριστικές οι επόμενες δύο εβδομάδες – Τα καλύτερα έπονται για την Ομόνοια»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Άθως Χρυσάνθου, μιλώντας στην εκπομπή «Derby» ανέλυσε την προσπάθεια των πρασίνων σε Ευρώπη κι εγχώριες διοργανώσεις

Για το μεγάλο παιχνίδι της Ομόνοιας στο ΓΣΠ απέναντι στην Αϊντχόφεν, για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League, μίλησε στην εκπομπή «Derby», με τους παρουσιαστές Πανίκο Χατζηλιασή και Ανδρέα Κάντηλο, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των πρασίνων, Άθως Χρυσάνθου.

Για την παρουσία της Ομόνοιας: «H Oμόνοια μέχρι τώρα έχει καλές παρουσίες στα ευρωπαϊκά. Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται. Ξέρει τι ζητάει, ξέρει ποιες είναι οι δυνατότητές της. Έχει υπομονή στο παιχνίδι της. Ξέρει ότι έχει να παίξει με δυνατούς αντιπάλους. Περιμένει να βρει την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει το παιχνίδι, να σκοράρει. Έχει πολλή ωριμότητα κι αυτό φαίνεται».

Για τις απουσίες της Αϊντχόφεν: «Eγώ θεωρώ ότι οι λιγοστές βασικές απουσίες που έχει, γιατί οι περισσότεροι που απουσιάζουν δεν είναι στις βασικές επιλογές. Θεωρώ ότι αυτά τα προβλήματα συσπειρώνουν και συγκεντρώνουν την Αϊντχόφεν περισσότερο. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επηρεάσουν μία τέτοια ομάδα, οποιεσδήποτε απουσίες. Δεν πρέπει να μας παρασύρει αυτό το γεγονός».

Για τα παράπονα από τους Ολλανδούς για… κόψιμο στο αεροδρόμιο παικτών: «Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να έρθουν, να φύγουν και να μην έχουμε ξανά προβλήματα στην ομάδα με τον κορωνοϊό. Για εμένα είναι πιο σημαντικό ακόμη κι από το απότελεσμα».

Πού να στοχεύει η Ομόνοια; Πρωτάθλημα, Europa League ή και στα δύο;: «Στο πρωτάθλημα σίγουρα. Θεωρώ ότι η Ομόνοια στην ευρωπαϊκή πορεία με την είσοδό της και την παρουσία της στους ομίλους έχει πετυχημένη χρονιά σε αυτό το κομμάτι. Ασφαλώς και δεν μπορείς να παραγνωρίσεις τα παιχνίδια αυτού του επιπέδου, είναι κάτι που περίμενες τόσα χρόνια. Από τα παιχνίδια αυτά θα πάρεις εμπειρίες, παραστάσεις. Θα πάρεις σίγουρα και λεφτά, όμως θα πρέπει να είσαι σε θέση να πάρεις το εγχώριο πρωτάθλημα για να σου δώσει εισιτήριο για την επόμενη ευρωπαϊκή χρονιά. Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για την Ομόνοια που παίζει δύο παιχνίδια στην έδρα της, για να ξέρει που μπορεί να φθάσει στο Europa League».

Για την ανάπτυξη της Ομόνοιας τα τελευταία χρόνια: «Όλα λειτουργούν τέλεια στην Ομόνοια, είναι κάτι το οποίο φαίνεται. Εκπέμπει υγεία και αγωνιστικά και οργανωτικά. Και οικονομικά που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι που ταλαιπώρησε την Ομόνοια εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όλα έχουν μπει σε επαγγελματική βάση και τα αποτελέσματα φαίνονται. Πιστεύω ότι τα καλύτερα έπονται, αν συνεχίσει η Ομόνοια στους ίδιους επαγγελματικούς δρόμους. Υπάρχει μία καλή βάση, ένα σύνολο αρκετά καλό, με πολύ λίγες προσθήκες γίνεται μέρα με τη μέρα καλύτερο».

Πώς πρέπει η Ομόνοια να παίξει την Αϊντχόφεν: «Εγώ θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη διαφοροποίηση στο αγωνιστικό πλάνο της Ομόνοιας σε σχέση με την Τούμπα. Για να είμαι ειλικρινή δεν γνωρίζω την Αϊντχόφεν αν έχει και ποια είναι τα δυνατά της σημεία. Είμαι σίγουρος ότι το προπονητικό τιμ θα την έχει μελετήσει. Σε γενικές γραμμές θεωρώ πώς θα παίξει με υπομονή και θα περιμένει τα δικά της καλά διαστήματα, ούτως ώστε να κλέψει είτε τους τρεις βαθμούς είτε ότι μπορεί από το παιχνίδι. Ασφαλώς η αγωνιστική παρουσία της Αϊντχόφεν είναι σημαντική, τον πρώτο λόγο τον έχουν αυτοί».