«Κατέθεσα στον Κίρζη τις εισηγήσεις μου. Δύο οι λόγοι που δεν τα καταφέραμε»

Ραδιοφωνικές δηλώσεις (Super Sport FM) παραχώρησε ο Γιάννης Πετράκης, λίγες ώρες μετά το διαζύγιο με τον Απόλλωνα. Ο Ελλαδίτης τεχνικός ευχαρίστησε την διοίκηση των κυανόλευκων, τόνισε πως θέλει να ξεκουραστεί ενώ ανέλυσε και τι πήγε λάθος που η ομάδα της Λεμεσού δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το τρόπαιο.

Αρχικά, ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τη διοίκηση για την ευκαιρία να δουλέψω στην ομάδα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Δεν έχει νόημα να μιλάμε υποθετικά, εγώ το διάστημα που ήμουν εκεί το κατέθεσα. Το κεφάλαιο αυτό για εμένα έχει πλέον κλείσει. Έχω μάθει να σέβομαι και εύχομαι στον Απόλλωνα τα καλύτερα. Πλέον βλέπω την επόμενη ημέρα. Εύχομαι από τη καρδιά μου ο Απόλλωνας να πετύχει τους στόχους τους. Δεν θέλω να πω οτιδήποτε άλλο. Θέλω να ξεκουραστώ, να ηρεμίσω και πιο μετά ίσως να πούμε πιο πολλά πράγματα. Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να λέμε κάτι, εγώ έχω καταθέσει ήδη στον πρόεδρο τις απόψεις μου».

Και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν μετανιώνω στη ζωή μου για ότι κάνω. Ότι κάνω το κάνω μετά από πολλή σκέψη. Προσπαθώ με αυτό που βιώνω να κάνω καλή αποτίμηση της κατάστασης. Ότι έκανα στον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα το έκανα με απόλυτη τιμιότητα. Ξέρω πως στεναχωρήθηκαν στον Ολυμπιακό, αλλά όσοι είναι εκεί ξέρουν ότι το έκανα με τιμιότητα. Είμαι χαρούμενος που ο Απόλλωνα ήταν εκεί μέχρι το τέλος, και είμαι χαρούμενος που ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό του κυπέλλου», ενώ κατέληξε με το πιο κάτω σχόλιο:

«Δύο μπορεί να είναι οι λόγοι που δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είτε δεν κάναμε καλά όσα θα μπορούσαμε, είτε κάποιοι άλλοι τα κάναμε καλύτερα από εμάς. Δεν ήμασταν μόνο εμείς που θέλαμε το πρωτάθλημα. Το ήθελαν άλλες επτά όμως μια ήταν να το πάρει. Απλά πρέπει να μαθαίνεις και να γίνεσαι καλύτερος. Ο Απόλλωνας έχει όλες τις προϋποθέσεις να πάρει το πρωτάθλημα. Είναι δουλειά του προέδρου να βρει την ηρεμία για να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει στον στόχο της».