Καταζητούμενος τρομοκράτης έκλεψε την ταυτότητα του Μποτεάκ!

Mια απίθανη ιστορία αποκάλυψε ο Ερίκ Μποτεάκ, μιλώντας στο Le Bien Public, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, τρομοκράτης που καταζητούνταν σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούσε την ταυτότητά του!

Όπως ανέφερε ο Γάλλος εξτρέμ της Ομόνοιας, όταν το καλοκαίρι του 2017 υπέγραψε στην αυστραλιανή Μπρίσμπεϊν Ρόουρ, υπήρξε πρόβλημα με τη βίζα του και η ομάδα χρειάστηκε να συνεργαστεί με τις ανώτατες Αρχές ώστε να του επιτραπεί να ταξιδέψει.

«Τότε το βρήκαμε παράξενο αλλά δεν ξέραμε τι συνέβαινε και για ποιον λόγο», δήλωσε ο Μποτεάκ, που όταν έφτασε στο Κουίνσλαντ… συνελήφθη στο τελωνείο! «Με πήραν και μου έλεγξαν το διαβατήριο για πέντε με έξι λεπτά. Συνήθως φτάνεις, το δίνεις, το σκανάρουν και φεύγεις. Εκείνη τη στιγμή, είπα πως οι Αυστραλιανοί είναι απλώς πολύ τυπικοί, αλλά δεν σκέφτηκα κάτι άλλο», εξιστόρησε ο Γάλλος.

Το μυστήριο λύθηκε έναν χρόνο αργότερα καθώς όταν το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Νίκαια για διακοπές, τον σταμάτησαν ξανά στο τελωνείο του αεροδρομίου και του είπαν: «Έχουμε οδηγίες να μην σου επιτρέψουμε να περάσεις στο γαλλικό έδαφος». Ακολούθως… έμαθε τι είχε συμβεί: «Όταν έπαιζες στην Ντιζόν, κάποιος ‘έκλεψε’ την ταυτότητά σου και από τότε προσποιείται πως είσαι εσύ. Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο. Αυτός που χρησιμοποιεί την ταυτότητά σου, είναι καταζητούμενος. Καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο, για πράξεις τρομοκρατίας!» του είπαν…

Αυτή δεν ήταν η μοναδική του ταλαιπωρία αφού πρόσφατα είχε νέα μπλεξίματα. Όταν μετά τη διακοπή του πρωταθλήματός μας ταξίδεψε για Γαλλία με ενδιάμεσο σταθμό στη Φρανκφούρτη, δεν του επετράπη να πετάξει για το Παρίσι!

«Με έψαξαν από την κορυφή μέχρι τα νύχια, άνοιξαν τις βαλίτσες μου. Μου είπαν πως δεν μπορώ να φύγω από το αεροδρόμιο», είπε. Τελικά κοιμήθηκε σε ένα κάθισμα στο αεροδρόμιο μαζί με έναν φίλο του…

«Έβγαλα νέο διαβατήριο και ταυτότητα. Από εκεί και πέρα δεν έχω άλλη λύση. Μέχρι να τον συλλάβουν, θα ταλαιπωρούμαι. Δεν είναι δυνατό. Δεν μπορώ να το περνώ αυτό όλη μου τη ζωή», κατέληξε ενοχλημένος στη συνέντευξή του ο Μποτεάκ.