Καταργούν τον υποβιβασμό για να βολευτούν

Από τα λόγια στην πράξη περνούν οι παράγοντες του κυπριακού ποδοσφαίρου, οι οποίοι χωρίς να σκεφτούν τη ζημιά που θα προκαλέσουν στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος, παρουσιάζονται έτοιμοι να αλλάξουν την προκήρυξη και να καταργήσουν την πρόνοια για υποβιβασμό για την κανονική περίοδο. Προφανής ο στόχος τους, η συμμετοχή την επόμενη περίοδο 14 ομάδων στην πρώτη κατηγορία αντί για 12 όπως προνοείται.

Όπως ενημέρωσε χθες η ΚΟΠ, μετά από αίτημα δέκα μελών της γενικής συνέλευσης, έχει συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021. Όπως αναφέρεται, στη συνέλευση θα τεθούν προς συζήτηση θέματα που διαβιβάστηκαν από τα σωματεία προς την ΚΟΠ. Θα ακολουθήσει γενική συνέλευση της ΚΟΠ με θέμα την έγκριση του οικονομικού προϋπολογισμού της ομοσπονδίας. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων οι συνελεύσεις θα γίνουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μπορεί στην ανακοίνωσή της η ΚΟΠ να μην υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, όμως είναι δεδομένο ότι ένα από τα κύρια θέματα της ατζέντας της έκτακτης γενικής συνέλευσης είναι η κατάργηση της πρόνοιας για υποβιβασμό ομάδων που υπάρχει στην προκήρυξη. Να σημειωθεί ότι για την τροποποίηση της προκήρυξης απαιτείται να ψηφίσουν θετικά τα 4/5 των μελών του διοικητικού συμβουλίου, δηλαδή τα 17 από τα 21 μέλη.