Καταπέλτης ο Κουρτουά για UEFA και FIFA: «Νοιάζονται μόνο για τις τσέπες τους»

Έξαλλος με την UEFA και τη FIFA είναι ο τερματοφύλακας της Ρεάλ, Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος μετά την ήττα της εθνικής Βελγίου από την Ιταλία (2-1) για τον μικρό τελικό του Nations League, εξαπέλυσε επίθεση κατά των δύο Ομοσπονδιών.

Ο 29χρονος δεν μάσησε τα λόγια του και εμφανώς ενοχλημένος για τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια κατηγόρησε τις UEFA και FIFA ότι ενδιαφέρονται μόνο για τα χρήματα και αδιαφορούν παράλληλα για την υγεία των ποδοσφαιριστών

“Αυτό το παιχνίδι είναι απλά ένα παιχνίδι για χρήματα και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Απλώς παίζουμε γιατί για την UEFA είναι επιπλέον χρήματα”, τόνισε αρχικά ο Βέλγος κίπερ μετά την ήττα από τη σκουάντρα ατζούρα για να προσθέσει στη συνέχεια:

“Δημιούργησαν μία επιπλέον διοργάνωση (Conference League), αλλά είναι πάντα το ίδιο. Μπορεί να είναι θυμωμένοι με άλλες ομάδες που θέλουν μία European Super League, αλλά δεν νοιάζονται για τους παίκτες, νοιάζονται μόνο για τις τσέπες τους.

Είναι άσχημο και οι παίκτες δεν μιλούν γι’ αυτό. Και τώρα ακούμε για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε χρόνο, πότε θα ξεκουραστούμε εμείς; Ποτέ. Έτσι στο τέλος οι κορυφαίοι παίκτες θα τραυματιστούν και θα τραυματιστούν και θα τραυματιστούν.

Δεν είμαστε ρομπότ! Απλά γίνονται ολοένα και περισσότερα παιχνίδια και υπάρχει λιγότερη ξεκούραση για εμάς και κανείς δεν νοιάζεται. Του χρόνου έχουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τον Νοέμβριο, πρέπει να παίξουμε ξανά μέχρι τα τελευταία στάδια του Ιουνίου. Θα τραυματιστούμε! Κανείς δεν νοιάζεται πια για τους παίκτες.

Τρεις εβδομάδες διακοπών δεν είναι αρκετές για να μπορέσουν οι παίκτες να συνεχίσουν για 12 μήνες στο υψηλότερο επίπεδο. Αν δεν πούμε ποτέ τίποτα θα συνεχίσει να γίνεται το ίδιο”.