Καταγγελία της ΕΠΟ στην UEFA για το «Μακεδονία»: «Είναι εξοργιστικό»

Η ΕΠΟ αντέδρασε επίσημα μετά από ποστάρισμα των Σκοπίων που είχαν μόνο τη λέξη Μακεδονία για το Euro.

Ένα ποστάρισμα των Σκοπίων που δεν αναφέρουν το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας αλλά μόνο της Μακεδονίας επέφερε την αντίδραση της ΕΠΟ.

Η ελληνική Ομοσπονδία έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για επιστολή προς την UEFA με τη σχετική καταγγελία και την ερώτηση γιατί να χρησιμοποιείται μόνο η λέξη Μακεδονία.

Παράλληλα η ΕΠΟ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής:

Με αφορμή ανάρτηση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας Μουάμεντ Σεϊντίνι σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει τα εξής:

Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις, με ευκαιρία την έναρξη του EURO 2020 και τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη διοργάνωση. Η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές Συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους την Βόρεια Μακεδονία και οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ’ επέκταση εκτός πραγματικότητας.

Η ΕΠΟ απέστειλε και σχετική επιστολή προς την UEFA.