«Κατάφωρη παραβίαση του πρωτοκόλλου – Δεν μπορούν να μπαίνουν ‘κούλλουμακκα’»

Συνέντευξη του Δρ. Πέτρου Καραγιάννη ο οποίος μίλησε για τα κρούσματα στον χώρο του ποδοσφαιρου, το σημαντικό θέμα των αποδυτηρίων, τη λανθασμένη χρήση τους και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί, δημοσίευσε ο ΠΑΣΠ.

Διαβάστε όσα είπε στον σύνδεσμο…

Δρ. Καραγιάννη, ποια είναι η άποψη σας για τα περιστατικά με τα πολλά κρούσματα στις δύο ομάδες;

Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω πως και εάν συνδέονται οι δύο ομάδες. Ίσως να είναι και κάτι που να διερευνούν οι αρμόδιες αρχές του Υπουργείου. Στην περίπτωση της Νέας Σαλαμίνας έχω πληροφορηθεί ότι δεν τηρήθηκαν πλήρως οι υγειονομικές πρόνοιες αφού ίσως άτομο της ομάδας να μολύνθηκε σε επαφή που είχε με τον ξένο ποδοσφαιριστή και αυτός να μετάφερε τον ιό στη συνέχεια στους υπόλοιπους. Για την περίπτωση του Εθνικού Άχνας πρέπει να περιμένουμε τις έρευνες.

Έχουμε καταγγελίες από μέλη μας ότι χρησιμοποιούν αποδυτήρια των 12 τετραγωνικών για όλο το ρόστερ. Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό;

Αυτό το ενδεχόμενο είναι πρώτα από όλα κατάφορη παραβίαση του Πρωτοκόλλου. Τέτοια αποδυτήρια είναι εντελώς ακατάλληλα και σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ανά μικρά γκρουπ ποδοσφαιριστών όπως προνοεί το πρωτόκολλο. Ακόμη και ο προπονητής πρέπει να μαζεύει τους παίκτες και να τους μιλά εκτός των αποδυτηρίων σε ανοικτό χώρο.

Άρα τέτοια αποδυτήρια μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλη αλυσίδα αναμετάδοσης του ιού;

Φυσικά! Να το πω στην κυπριακή διάλεκτο δεν μπορεί να μπαίνει όλο το ρόστερ «κούλλουμακκα» μέσα στα αποδυτήρια! Δεν έχω εικόνα των αποδυτηρίων αλλά φαντάζομαι υπάρχουν και αυτά που συγκοινωνούν με τα ντους και οι υδρατμοί που δημιουργούνται μέσα στα αποδυτήρια καθιστούν βιώσιμο τον ιό σε πολλές επιφάνειες. Φυσικά και στη χρήση των ντους πρέπει να τηρούνται τα πρωτόκολλα.

Αυτό είναι επικίνδυνο και για τις περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται τα αποδυτήρια ανά γκρουπ ή από διαφορετικές ομάδες;

Πρέπει όλες οι επιφάνειες να απολυμαίνονται πριν να χρησιμοποιήσουν οι επόμενοι τα αποδυτήρια όπως επίσης να υπάρχουν παράθυρα για εξαερισμό και κατάλληλα κλιματιστικά.

Ποιο είναι το καταληκτικό σας σχόλιο;

Δεν ξέρω που και σε πόσα γήπεδα τηρούνται όλα τα πιο πάνω αλλά αν οι ιθύνοντες δεν καταλαβαίνουν ή δεν τηρούν αυτά που διαβάζουν στα πρωτόκολλα τότε είναι εξωφρενικό και θα οδηγούμαστε σε τέτοιες καταστάσεις οι οποίες ο Θεός ξέρει που θα καταλήξουν. Μπορείτε να αντιληφθείτε ότι λόγω ακατάλληλων αποδυτηρίων ή ακατάλληλης χρήσης τους, εάν ένα άτομο μεταδώσει τον ιό σε 15-20 άλλους τότε επικρατεί τεράστιος κίνδυνος μέσω των πολλών οικογενειών να καταλήξει σε μια πολύ μεγάλη αλυσίδα μετάδοσης.