Κατά της ΚΟΕ και οι Cyprus Olympians: «Ελπίζουμε να αναθεωρήσει για το καλό του αθλητισμού μας»

Mε έκπληξη και λύπη υποδέχθηκαν οι Cyprus Olympians την απόφαση της ΚΟΕ να μην συμπεριλάβει πρωτοκλασάτους αθλητές μας στην ολυμπιακή υποτροφία ενόψει «Παρίσι 2024».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Κυπριακή Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες σημειώνεται πως τέτοιες αποφάσεις αποτελούν αντικίνητρο για να ενταχθούν νέα παιδιά στον αθλητισμό και γίνεται κάλεσμα στην ΚΟΕ να αναθεωρήσει τη θέση της.

Η ανακοίνωση των Cyprus Olympians:

Με έκπληξη αλλά και με λύπη μας έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς απόφασης της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (Κ.Ο.Ε.) να μην ενταχθούν στο πρόγραμμα Olympic solidarity πρωτοκλασάτοι  αθλητές μας οι οποίοι αποτελούν την βάση της Ολυμπιακής μας ομάδας για το 2024 στο Παρίσι. Τέτοιες αποφάσεις πέραν του γεγονότος ότι μειώνουν τον ίδιο τον αθλητή αποτελούν αντικίνητρο για να ενταχθούν νέα παιδιά στον αθλητισμό.

Ευτυχώς που στέκετε δίπλα τους ο ΚΟΑ με τα διάφορα Εθνικά προγράμματα αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος στήριξε την Ολυμπιακή μας ομάδα με σημαντικά ποσά. Ευελπιστούμε ότι η Κ.Ο.Ε. θα αναθεωρήσει την θέση της και οι κορυφαίοι μας αθλητές που δεν συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα θα ενταχθούν κανονικά στο Olympic solidarity για το καλό του αθλητισμού στο τόπο μας.