Κάποτε η ιστορία του πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία…

Όταν επιλέχθηκε από τους Μιλγουόκι Μπακς στο ντραφτ του 2013, σηκώθηκε με χαμόγελο ικανοποίησης, μαζί με τον αδερφό του Θανάση, έχοντας παρέα την ελληνική σημαία. Kάποιοι τον χλεύασαν και, το χειρότερο, δεν τον αποδέχθηκαν ως Έλληνα. Πολύ λίγοι ήξεραν τότε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Βλέπετε, στην καλαθοσφαιρική Ελλάδα του σήμερα, αν δεν παίξεις στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό, άντε και στην ΑΕΚ, δεν γίνεσαι γνωστός. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Α2 κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης ως παίκτης μιας ομάδας που λίγοι γνωρίζουν. Του Φιλαθλητικού. Ο «Giannis» όμως πίστευε στον εαυτό του. Ήξερε ποιος ήταν και τι με αξίες γαλουχήθηκε. Γνώριζε τι σημαίνει να σηκώνεσαι από τα πατώματα και να διεκδικείς ένα πιάτο φαγητό. Η Μπακς του έδειξαν εμπιστοσύνη και, οκτώ χρόνια μετά, αυτός δεν τους πρόδωσε. Τους απέδειξε πως σέβεται το ψωμί που τρώει. Δεν τους εγκατέλειψε όταν ηχούσαν οι σειρήνες και «στρώνονταν» κόκκινα χαλιά για πάρτη του. Δεν φέρθηκε με αλαζονεία και ούτε δείχνει διάθεση να το πράξει ποτέ.

«Δεν είμαι τέλειος. Μπήκα στα social media μετά από καιρό και βλέπω ότι προσπαθούν να με κάνουν λες και είμαι τέλειος. Δεν είμαι τέλειος, κάνω λάθη. Μαθαίνω κάθε μέρα». Ανέβασε τους Μπακς στην κορυφή και έκανε αυτό που τους υποσχέθηκε. Μία ολόκληρη πόλη πανηγυρίζει για πάρτη του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι ένας ακόμη αθλητής του μπάσκετ. Δεν είναι απλά ένας αστέρας του ΝΒΑ. Είναι ένας άνθρωπος που δεν ξεχνά αυτούς που τον βοήθησαν. Eίναι μία ιστορία ολόκληρη. Θα δανειστώ ένα σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Η ιστορία της ζωής του Γιάννη πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία για ν΄ αποκτήσουν πρότυπα τα παιδιά μας». Υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που διαφωνεί με αυτή την ανάρτηση; Εδώ στα σχολεία διδάσκονται ένα σωρό μ……ς, και μάλιστα κάποιες από αυτές είναι και αναληθείς. Δεν πρέπει αυτόν τον άνθρωπο που ποτίζει με περηφάνια όλο τον Ελληνισμό να τον μάθουν και τα εγγόνια μας; Σίγουρα δεν θα ξεχαστεί, αλλά ως ελληνικός πολιτισμός που δίδαξε πολλά σε άλλους λαούς στο πέρασμα των χρόνων, του το χρωστάμε. Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.