Κάποτε έπρεπε να μπει ένα τέλος στα μαγειρέματα

Τι ωραίοι είναι μερικοί παράγοντες; Άμα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ή ακόμη και όταν ολοκληρωθεί και δεν τους βολεύει η βαθμολογία θέλουν να την τροποποιήσουν πίσω από κλειστές πόρτες.

Έτσι έμαθαν να κάνουν μια ζωή και κακοφανίζονται όταν δεν εκπληρώνονται οι απαιτήσεις τους. Πρώτα κλείνονται σε μια αίθουσα, δεσμεύονται, τα όσα αποφασίζουν περιέχονται μέσα στις προκηρύξεις αλλά θέλουν την ίδια ώρα να αλλάζουν τους κανονισμούς όποτε τους καπνίσει.

Όπως έκαναν το 2013 όταν αποφάσισαν ότι για τα επόμενα δύο χρόνια το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 12 ομάδες, αλλά την αμέσως επόμενη σεζόν, λίγο πριν ολοκληρωθεί ο μαραθώνιος ακύρωσαν την πρόνοια για υποβιβασμό των δύο ομάδων (υποβιβάστηκε μία με στόχο να αυξηθούν οι ομάδες σε 14). Ήταν μια απόφαση-κηλίδα για το κυπριακό ποδόσφαιρο και ο αδυσώπητος χρόνος δεν μπορεί να τη σβήσει.

Επιπλέον, το 2015 κατάρτισαν εξαετές πλάνο, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε αφού πέρσι το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω της πανδημίας. Εντάξει, υπήρχε λόγος γι’ αυτήν την απόφαση και τον κατανοήσαμε όλοι.

Όμως, πάλι φέτος, μεσούσης της σεζόν, το δ.σ αποφάσισε την αλλαγή της προκήρυξης ώστε να μην υποβιβαστούν δύο ομάδες με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης αλλά να διαβαθμιστούν και οι τέσσερις με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Όμως, ούτε αυτό τώρα άρεσε σε κάποιους παράγοντες. Έχει δίκιο ο Μάριος Λευκαρίτης που χαρακτήρισε όλα αυτά τριτοκοσμικά.

Το μήνυμα που δόθηκε πρόσφατα από την ηγεσία της ΚΟΠ ελπίζουμε να αποτελέσει τροχοπέδη για παρόμοιες προθέσεις των παραγόντων στο μέλλον.

Διότι οι βασικοί κανόνες του παιχνιδιού πρέπει να τηρούνται σαν ευαγγέλιο…

Προηγούμενο άρθροΣυγκλονίζει με το μήνυμά της για τον Έρικσεν η Ίντερ
Επόμενο άρθροΜένουν οι υπογραφές για Ντεπάι στην Μπαρτσελόνα
Κατάγεται από τη Λεμεσό. Αποφοίτησε από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εργάζεται στον ΠΟΛΙΤΗ από το 2003. Από μικρός ήταν με μια μπάλα στα πόδια και το μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν κατάφερε, όμως, να το εκπληρώσει. Εντούτοις βρίσκεται κοντά στο άθλημα υπό την ιδιότητα του αθλητικού συντάκτη κι αυτό… απαλύνει τον πόνο του! Μπορεί να μην εκπλήρωσε τη μεγάλη του επιθυμία, όμως κατάφερε να αγωνιστεί στο «Old Trafford» σε ένα τουρνουά μαζί με άλλους συναδέλφους από διάφορες χώρες. Στο «Θέατρο των Ονείρων» έζησε για λίγο το δικό του όνειρο. Ας είναι!