«Κάποιοι δεν ήθελαν να προχωρήσουν οι καταγγελίες. Ο Τορναρίτης έδωσε στοιχεία»

«Βράζουν» στον Ολυμπιακό με την ΚΟΠ και την διαιτησία. Την αρχή έκανε ο Χριστόφορος Τορναρίτης ο οποίος με αναρτήσεις του καλεί τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Κούμα, σε παραίτηση ενώ παρέθεσε και στοιχεία σχετικά με τους διορισμούς των διαιτητών. Παράλληλα, τα πυρά του στρέφονται και προς την Επιτροπή Δεοντολογίας. Ο Κώστας Σεραφείμ μέσω ραδιοφωνικών δηλώσεων (ΣΠΟΡ FΜ 95.0) παρέθεσε την θέση του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε και στο VAR.

Τα σχετικά αποσπάσματα:

Για τις τοποθετήσεις Τορναρίτη: «Ο πιο αρμόδιος να το εξηγήσει είναι ο κ. Τορναρίτης. Η ιστορία με τις επιστολές ξεκίνησε απ’ τον καιρό που λειτουργούσε η επιτροπή δεοντολογίας και κλήθηκαν κάποια άτομα να δώσουν στοιχεία και καταθέσεις. Στην πορεία παραιτήθηκαν άτομα απ’ την επιτροπή και απ’ ότι έχουμε αντιληφθεί είναι πως τα άτομα που παραιτήθηκαν δεν μπορούσαν να επιτελέσουν απρόσκοπτα το έργο τους. Κάποιοι δεν ήθελαν να προχωρήσουν οι καταγγελίες και αυτό αποκόμισα. Ο κύριος Τορναρίτης είχε δώσει στοιχεία. Αντιλαμβάνεστε πως υπάρχουν σκιές. Έχουν μείνει δυο άτομα και οι άλλοι τρεις είχαν επισκεφθεί τον ΠτΔ και δεν έχει γίνει κάτι».

Για τους ορισμούς των διαιτητών: «Πιθανότατα έχει πληροφορίες ο κ. Τορναρίτης για να το λέει δημόσια. Αν είναι σωστές αυτές οι πληροφορίες όντως υπάρχει θέμα. Τον έχουν ενημερώσει κάποια άτομα για κάποια γεγονότα».

Για τη διαιτησία: «Δεν θα μιλήσω μόνο για εμάς. Θα μιλήσω γενικά. Αυτή τη στιγμή ο τρόπος που λειτουργεί το VAR τα κάνει χειρότερα σε σχέση με τα πριν. Μπορεί να διορθώνονται 8 στα 10. Τα άλλα 2 όμως δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα γιατί οι διαιτητές έχουν την ευκαιρία. Είτε υπάρχει ανικανότητα, είτε υπάρχει σκοπιμότητα. Η προκατάληψη μεγαλώνει. Κάποτε ο Ντούσαν Κέρκεζ είπε μετά από παιχνίδι της ομάδα πως μπορεί να μην είμαστε έτοιμοι για το VAR. Δεν κατηγορώ το εργαλείο. Μπορεί να χρειάζεται περισσότερη εκπαίδευση. Αυτό που λέω είναι πως υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από πριν. Είδαμε το πέναλτι του Κίκο, είδαμε το παντελονάκι στην ΑΕΚ. Δεν γίνεται».