Κανονισμός για να «κλέβεις» παίκτες;

Το είπα πολλές φορές, θα το επαναλάβω και σήμερα ότι στην Κύπρο τις μικρές κατηγορίες τις έχουν για να σπάμε όλοι πλάκα! Δεν τους ενδιαφέρει τι ακριβώς συμβαίνει στα γήπεδα των μικρών κατηγοριών, ούτε και τι διαδραματίζεται τα Σαββατοκύριακα σε αυτά. Φτάνει να διεξάγεται το πρωτάθλημα, όπως διεξάγεται…

Αποκορύφωμα της κοροϊδίας είναι αυτός ο περίεργος κανονισμός που εμφανίστηκε ξαφνικά και αναφέρει ότι παίκτες των οποίων οι ομάδες υποβιβάζονται μένουν με την ελευθέρας στο χέρι και πάνε όπου θέλουν οι ίδιοι χωρίς η ομάδα τους να έχει οποιοδήποτε όφελος. Τρελά πράγματα που για πολλούς φαντάζουν κι απίστευτα.

Είναι κι αυτή η θλιβερή όντως εξέλιξη, σε βάρος κάποιων μικρών σωματείων, το αποτέλεσμα της λάθος λειτουργίας του κυπριακού ποδοσφαίρου όπου οι μεγάλοι ζουν κι επιβιώνουν χωρίς να υπολογίζουν τους μικρούς.

Ο κανονισμός αυτός θα πρέπει τάχιστα να αφαιρεθεί. Δεν μπορεί και δεν γίνεται μια ομάδα να δημιουργεί από το μηδέν έναν παίκτη και όταν φθάνει στα καλύτερά του να έρχεται μια άλλη να τον αποκτά χωρίς να έχει την υποχρέωση να πληρώσει ούτε κι ένα σεντ!

Αν όντως έτσι έχει ο περίεργος αυτός κανονισμός θα πρέπει να ανατραπεί στην επόμενη γενική συνέλευση της ΚΟΠ ή, αν δεν χρειάζεται συνέλευση, να πάψει να υφίσταται από αύριο κιόλας. Είπαμε, κάποια στιγμή θα πρέπει να δείξουμε τον ανάλογο σεβασμό προς τους μικρούς του ποδοσφαίρου μας…