Καίει η μπάλα, καίει και η σφυρίχτρα

Ποιους θα εμπιστευτεί ο Σέρβος για να διευθύνουν τα δύο επικείμενα μεγάλα παιχνίδια;

Με το πρωτάθλημα να μπαίνει στην τελική ευθεία και την μπάλα να καίει, λόγω των μικρών διαφορών που υπάρχουν στη βαθμολογία, το αμέσως επόμενο διάστημα θα καθορίσει και το τι μέλλει γενέσθαι στο θέμα της διαιτησίας. Η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΟΠ για τη μη κάθοδο ξένων διαιτητών μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη μόνο για την παρούσα φάση.

Τα επιχειρήματα της ομοσπονδίας για την άρνησή της στο αίτημα του Απόλλωνα (όπως περιορισμοί στα ταξίδια, εφαρμογή του VAR) ευσταθούν, διότι για παράδειγμα αν απουσίαζε το VAR από τα κυπριακά γήπεδα τότε ίσως να έρχονταν ήδη ξένοι διαιτητές. Ωστόσο, αποφάσεις που αφορούν την κάθοδο ή όχι ξένων ρέφερι διαφοροποιούνται αναλόγως της έντασης των διαμαρτυριών. Το γεγονός ότι μόνο ο Απόλλωνας ζήτησε με αίτημά του τον ερχομό ξένων διαιτητών θα μπορούσαμε να πούμε ότι έλυσε προς το παρόν τα χέρια της ΚΟΠ.

Ωστόσο, διαφορετικά θα ήταν τα δεδομένα αν το υπό αναφορά αίτημα στήριζαν περισσότερες μεγάλες ομάδες. Και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα της ομοσπονδίας ώστε να μην… επιστρέψουν οι φωνές και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έρχονται δύο κρίσιμα ντέρμπι, Ομόνοια – Ανόρθωση (6/3, 18:30) και Απόλλωνας – ΑΕΛ (8/3, 19:00), ο Μίλοραντ Μάζιτς με τους συνεργάτες του και την ομοσπονδία επιχειρούν να κάνουν τις καταλληλότερες επιλογές, αφού αν προκύψουν νέα αιτήματα αυτή τη φορά ή τις επόμενες αγωνιστικές για κάθοδο ξένων διαιτητών τότε η ΚΟΠ θα αναγκαστεί να ανοίξει ξανά το θέμα και να κοιτάξει ποιες επιλογές υπάρχουν από το εξωτερικό, δίχως να αποκλείεται να έχει ήδη γίνει μια προεργασία.

Η απόφαση του Μάζιτς όσον αφορά το σε ποιους θα… αναθέσει τις καυτές σφυρίχτρες για τα επικείμενα ντέρμπι δεν είναι εύκολη, αφού συν τοις άλλοις γίνεται προσπάθεια να μην υπάρξουν ξεσπάσματα με το άκουσμα των ορισμών. Με βάση μερικούς ορισμούς που προηγήθηκαν στο φετινό πρωτάθλημα είναι ηλίου φαεινότερο ότι η ομοσπονδία κατάφερε να πείσει τις ομάδες να «αποδεχτούν» κάποιους διαιτητές μετά από αρκετό καιρό, κάνοντας προσπάθεια να αποβάλουν την προκατάληψη που έχουν σε βάρος τους.

Πλέον, με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα μπαίνει και αυτό το δεδομένο στη ζυγαριά που κάνει τον γρίφο ακόμη πιο δύσκολο. Ίσως για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.

Προηγούμενο άρθροΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 5/3/2021
Επόμενο άρθροΠρόκληση και φωτιά!
Κατάγεται από τη Λεμεσό. Αποφοίτησε από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εργάζεται στον ΠΟΛΙΤΗ από το 2003. Από μικρός ήταν με μια μπάλα στα πόδια και το μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν κατάφερε, όμως, να το εκπληρώσει. Εντούτοις βρίσκεται κοντά στο άθλημα υπό την ιδιότητα του αθλητικού συντάκτη κι αυτό… απαλύνει τον πόνο του! Μπορεί να μην εκπλήρωσε τη μεγάλη του επιθυμία, όμως κατάφερε να αγωνιστεί στο «Old Trafford» σε ένα τουρνουά μαζί με άλλους συναδέλφους από διάφορες χώρες. Στο «Θέατρο των Ονείρων» έζησε για λίγο το δικό του όνειρο. Ας είναι!