Και αν έχανε από την ΠΑΕΕΚ; Ο Τζιωνής… βρίσκεται στο αεροπλάνο!

Το έργο που δείχνει ή αφήνει σε μία ομάδα ένας προπονητής δεν περιορίζεται μόνο στους τίτλους, στα πρωταθλήματα, στα κύπελλα, στις ευρωπαϊκές επιτυχίες. Η ιστορία γράφεται με διάφορους τρόπους και ο Χένινγκ Μπεργκ ήδη έχει αφήσει τη σφραγίδα του στο τριφύλλι. Και θα την άφηνε ακόμη και αν χθες δεν κέρδιζε την ΠΑΕΕΚ!

Η τρανή απόδειξη έρχεται μέσα από τα ποδοσφαιρικά άλματα δικών της ποδοσφαιριστών, του Κακουλλή, του Λοΐζου, του Τζιωνή και τους άλλους νεαρούς, οι οποίοι επί εποχής Μπεργκ ανέβασαν επίπεδο.

Τελευταία απόδειξη αποτελεί το μεγάλο άλμα του 20χρονου Τζιωνή στην Αμερική για χάρη της Κάνσας Σίτι, η οποία έβγαλε από το ταμείο της πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ευρώ για να κάνει δικό της τον νεαρό άσο.

Η ανέλιξη του Τζιωνή λοιπόν δεν μπορεί να μη συνδέεται με τη δουλειά του Μπεργκ, τόσο την ατομική όσο και την ομαδική στις προπονήσεις, και την εμπιστοσύνη που έδειξε στους μικρούς άσους. Προερχόμενος από μία σχολή με διαφορετική νοοτροπία δεν βλέπει ηλικίες, βλέπει θέληση, ταλέντο και προοπτική.

Ενώ εμείς λοιπόν… ψάχνουμε ποιος θα είναι ο πρωταθλητής και ο κυπελλούχος, ποιες ομάδες θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, που είναι σημαντικά, κανένας δεν αμφιβάλλει, ο Μπεργκ βλέπει πέρα από τους τίτλους. Ξέρει από πρώτο χέρι ότι το μέλλον αλλάζει μόνο αν αλλάξεις το παρόν. Και στην Ομόνοια αυτό έκανε…

Προηγούμενο άρθροΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 25/1/2022
Επόμενο άρθροΥπουργός Υγείας για την υπόθεση ΑΕΚ-Απόλλων: «Περιμένετε… και μετά να κρίνετε»
Κατάγεται από τη Λεμεσό. Αποφοίτησε από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εργάζεται στον ΠΟΛΙΤΗ από το 2003. Από μικρός ήταν με μια μπάλα στα πόδια και το μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν κατάφερε, όμως, να το εκπληρώσει. Εντούτοις βρίσκεται κοντά στο άθλημα υπό την ιδιότητα του αθλητικού συντάκτη κι αυτό… απαλύνει τον πόνο του! Μπορεί να μην εκπλήρωσε τη μεγάλη του επιθυμία, όμως κατάφερε να αγωνιστεί στο «Old Trafford» σε ένα τουρνουά μαζί με άλλους συναδέλφους από διάφορες χώρες. Στο «Θέατρο των Ονείρων» έζησε για λίγο το δικό του όνειρο. Ας είναι!