Ήταν «σπόντες» ή ήταν απλά ο Τιμούρ;

Δύσκολα μπορεί να είναι κανείς βέβαιος κατά πόσο ο Τιμούρ Κετσπάγια εξέφρασε παράπονο, έριξε σπόντες κι ηθελημένα άναψε… φωτιές, με τα όσα είπε στο τέλος της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε μετά τη νίκη της Ανόρθωσης επί της Νέας Σαλαμίνας.

Το σίγουρο είναι ότι ο Γεωργιανός κόουτς άνοιξε μεγάλη συζήτηση και σε αυτό συνέβαλε και το όλο ύφος του την ώρα που απαντούσε στους συναδέλφους.

Υπενθυμίζουμε πως σε ερώτηση για το αν έχει στα χέρια του πρόταση από τη διοίκηση για νέο συμβόλαιο, απάντησε: «Όχι. Αξιολογείται η δουλειά μου. Ακόμη δεν έχουν αξιολογήσει» ενώ ερωτηθείς αν το λέει με παράπονο, είπε: «Όχι. Ο καθένας η δουλειά που κάνει… υπάρχουν άνθρωποι που αξιολογούν. Φαίνεται ότι ακόμα περνάει (σ.σ. η δουλειά του) από το μικροσκόπιο».

Κάποιος μπορεί να σταθεί στο ότι διαβεβαίωσε πως δεν έχει παράπονο, με το επιχείρημα πως αν είχε, θα το εξέφραζε. Αντιθέτως, άλλος μπορεί να θεωρεί πως ακόμη κι αν είναι όντως πικραμένος, δεν θα το έλεγε στα ίσα.

Στην εξίσωση εντούτοις πρέπει να μπει και ο παράγοντας… Τιμούρ. Ο Κετσπάγια είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος τον οποίον έχουμε συνηθίσει να μιλάει πάντα ξεκάθαρα. Και βάσει αυτού, αν έχει όντως παράπονο, λογικά θα το εξέφραζε… σταράτα κι όχι εμμέσως. Όσο για το ύφος του που είναι αλήθεια πως πρόσθεσε περισσότερο λάδι στη φωτιά, όσοι τον παρακολουθούν συχνά ξέρουν πως έχει τον δικό του τρόπο που εκφράζεται και που πολλές φορές είναι δυνατόν να παρερμηνευτεί.

Επαναλαμβάνουμε, όμως, αυτό που αναφέραμε και στο ξεκίνημα: δύσκολα μπορεί κάποιος που δεν έχει πλήρη επίγνωση των πραγμάτων… εκ των έσω, να αντιληφθεί τι ακριβώς ισχύει.

Αξίζει πάντως να υπενθυμίσουμε ότι εδώ και καιρό από τη διοίκηση της Ανόρθωσης βγαίνει συνεχώς προς τα έξω ότι η πρόθεση για ανανέωση της συνεργασίας με τον Κετσπάγια είναι ξεκάθαρη και δεδομένη. Παράλληλα, ο πρόεδρος Ευγένιος Χαμπουλλάς είχε δηλώσει τον Νοέμβριο (στην εκπομπή Χωρίς VAR της Cablenet) πως ο Τιμούρ είναι ο μοναδικός προπονητής στην Κύπρο που έχει σίγουρη θέση στην ομάδα του και για τη νέα σεζόν.