«Ήταν και η αποβολή στα πλάνα μας – Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι…»

Διαβάστε όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης Δημήτρης Χριστοφόρου στον Super Sport FM 104,0 για τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ (1-0) στον πρώτο ημιτελικό, τον επαναληπτικό και τους ξένους διαιτητές.

Αναλυτικά όσα είπε…

Για το χθεσινό παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ στο Κύπελλο: «Είναι γεγονός πως όλοι οι προπονητές όταν έχουν διπλές αναμετρήσεις, λένε πως στα εντός έδρας στο πρώτο παιχνίδι, παίζει ρόλο η άμυνα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με πολύ καλό, θετικό πρόσημο για εμάς. Υπάρχει το δεύτερο ημίχρονο στο ΓΣΠ σε μία εβδομάδα. Πρέπει να κρατήσουμε αυτό το προβάδισμα. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι να πιστέψουμε πως έχουμε προκριθεί, πριν το κάνουμε. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο ντέρμπι με την Ομόνοια. Σαφώς ο κόσμος μας ικανοποιήθηκε με την νίκη επί του ΑΠΟΕΛ. Η συνθήκη της αποβολής του Νταουσβίλι έδειξε ότι ήταν και αυτό στα πλάνα μας. Είχαμε απαντήσεις και για αυτό. Κρατήσαμε το 1-0 υπό συνθήκες πίεσης. Από σήμερα το μυαλό μας είναι στην Ομόνοια».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα και τον αγώνα που μεσολαβεί με την Ομόνοια: «Δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν ουσιαστικά τα αγωνιστικά δεδομένα. Αυτό που μπορεί να γίνει, είναι κάποιες επιλογές που μπορεί να γίνουν για ξεκούραση κάποιων παικτών. Αυτό όμως δεν είναι βέβαιο και ούτε σημαίνει ότι θα κατεβούμε αδιάφοροι στον αγώνα με την Ομόνοια. Ποτέ δεν κατεβαίνει αδιάφορη η Ανόρθωση και αν κάποιος πίστευε το αντίθετο, όταν είδε τον αγώνα με τον Απόλλωνα πείστηκε».

Για τους ξένους διαιτητές: «Αυτό που είδαμε χθες, ήταν πως ο διαιτητής για τις φάσεις που ήταν κοντά δεν ζητούσε καμία βοήθεια από το VAR. Έπαιρνε τη φάση πάνω του και άφηνε το παιχνίδι να συνεχιστεί. Αυτό ξέρω και εγώ από κάποια σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει. Βέβαια, θα πρέπει να θυμηθούμε πως όταν μπήκε το VAR στην Ιταλία, είχαν γίνει σοβαρά λάθη».