Ήρθε αρνητικός, βρέθηκε θετικός – Αποδεκατισμός στη Νέα Σαλαμίνα

Η επίσημη θέση για το πώς εξελίχθηκε το θέμα στην ομάδα της Αμμοχώστου

Για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα μέχρι τον εντοπισμό δέκα ατόμων θετικών στον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Σαλαμίνας, Δημήτρης Λάζος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM.

Όπως ενημέρωσε, το χθεσινό κρούσμα που ανακοινώθηκε (διαβάστε ΕΔΩ), αφορούσε τον Τσίκο, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο οποίος όμως ήρθε σε επαφή μόνο με τον τεχνικό διευθυντή και τον τιμ μάνατζερ, που βγήκαν αρνητικοί.

Για τα κρούσματα: «Δυστυχώς η ατυχία μας έχει χτυπήσει από όλες τις πλευρές. Μετά από ένα κρούσμα που δεν είχε έρθει σε επαφή με κανένα παίκτη παρά μόνο με τον τεχνικό διευθυντή και τον τιμ μάνατζερ που δεν είναι θετικοί»

Για το πως εξελίχθηκε το θέμα: «Ο Τσίκο ήρθε στην ομάδα με αρνητικό τεστ. Δεν μπήκε στις προπονήσεις μέχρι να γίνει και νέο τεστ από εμάς. Βγήκε θετικός και απομονώθηκε. Ο ποδοσφαιριστής δεν ήρθε σε επαφή με κανέναν άλλο παρά τους δυο που είχαμε πει. Το χημείο μας είπε για 15 άτομα πως πρέπει να κάνουν επαναληπτικό. Εμείς βάλαμε και τον τεχνικό διευθυντή και τον τιμ μάνατζερ. Απ’ τα 17 τεστ είχαμε 10 θετικά. Τους βάλαμε όλους σε απομόνωση και αύριο θα γίνουν και πάλι επαναληπτικά».

Για τα προβλήματα που δημιουργούνται: «Το πρώτο πράγμα είναι η υγεία. Οι ποδοσφαιριστές έχουν οικογένειες, και εμείς και οι παράγοντες και όλοι. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να προστατέψουμε την υγεία όλων και μετά τη Νέα Σαλαμίνα. Θα υπάρχει αποδεκατισμός στο αγωνιστικό κομμάτι και αυτό είναι πρόβλημα. Πρώτα βέβαια θα δούμε την υγεία. Υπάρχει φόβος και για την υγεία όλων μας αλλά και για τη χρονιά της Νέας Σαλαμίνας. Αναμένουμε την στήριξη της Ομοσπονδίας και την κατανόηση των υπόλοιπων σωματείων».