«Ήρθα κυρίως για τον Τσόρνιγκερ, γερμανικό στιλ 100% – Ψηλότερο επίπεδο από τη Νορβηγία»

Δηλώσεις σε ΜΜΕ της Δανίας παραχώρησε ο Μπασέλ Ζράντι.

Ο Δανολιβανέζος μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα στάθηκε ιδιαίτερα στον προπονητή του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ τονίζοντας πως ήταν ο κυριότερος λόγος για τον οποίον ήρθε στην ομάδα της Λεμεσού και αναφέροντας συγκεκριμένα γιατί του αρέσει ο Γερμανός κόουτς.

Μίλησε επίσης για το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου αλλά και τον αποκλεισμό από την Ευρώπη τον οποίον χαρακτήρισε μεγάλο σοκ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ένας από τους κυριότερους λόγους που ήρθα ήταν ότι ήρθε εδώ ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Επίσης δούλεψα σε έναν πρώην παίκτη του Απόλλωνα που είπε ότι είναι σοβαρή ομάδα και όχι για διακοπές όπως πιστεύουν πολλοί. Έχουν νικήσει κάποιες πολύ καλές ομάδες στην Ευρώπη και πάντα είναι ψηλά έτσι σκέφτηκα πως είναι καλό μέρος. Μίλησα με άλλες ομάδες αλλά όλα πήγαν καλά με τον Απόλλωνα, δεν ήθελα να περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή.

Είναι ο ίδιος όπως ήταν στην Μπρόντμπι. Το γερμανικό στιλ 100%. Ψηλή πίεση και ξανά πίεση. Μου αρέσουν οι προπονητές που είναι ευθείς και λένε τα πράγματα όπως είναι, είτε καλά είτε κακά. Το εκτιμώ αυτό και ο Τσόρνιγκερ είναι πολύ ίσιος. Είναι ξεκάθαρος στο τι θέλει και μου αρέσει αυτό».

Γενικότερα για τον Απόλλωνα και το κυπριακό πρωτάθλημα είπε: «Ο Απόλλωνας είναι μια μεγάλη ομάδα εδώ με μεγάλες φιλοδοξίες. Νιώθω ότι το τεχνικό επίπεδο εδώ είναι ψηλότερο από τη Νορβηγία, αλλά η φυσική κατάσταση χαμηλότερη λόγω και της ζέστης. Δίνεται μεγάλη προσοχή στο να κρατάς την μπάλα γιατί η ομάδα που τρέχει την μπάλα… πεθαίνει λόγω της ζέστης. Επιπροσθέτως υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των λίγων μεγάλων ομάδων και των μικρότερων».

Για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, ανέφερε: «Για να είμαι ειλικρινής ήταν μεγάλο σοκ. Η ομάδα ήθελε να περάσει στους ομίλους και νιώσαμε ότι μπορούσαμε να τους νικήσουμε αλλά δεν ήμασταν καλύτεροι στα δύο ματς. Ήταν δύσκολη η προετοιμασία λόγω κορωνοϊού, κάναμε μόνο λίγα φιλικά. Τώρα υπάρχει συγκέντρωση στο πρωτάθλημα και είναι κάτι θετικό. Η ομάδα το δήλωσε δημοσίως ότι πάει για το πρωτάθλημα και είχε πλησιάσει τα προηγούμενα χρόνια».